9,7 miljoen euro Europese steun voor Belgische culturele en audiovisuele sector

Dit is een gearchiveerd bericht

01.09.2014

De afgelopen weken maakte de Europese Commissie de resultaten bekend van de eerste ronde subsidieaanvragen in het Creatief Europa-programma. Van het totale budget van 1,46 miljard euro voor de periode 2014-2020 gaat minimaal 56% naar het subprogramma Media en ongeveer 31% naar het subprogramma Cultuur.

Voor 2014 ontvangen 31 culturele en 28 media-organisaties in België respectievelijk meer dan 7,5 miljoen euro via het subprogramma Cultuur en bijna 2,2 miljoen euro via het subprogramma Media. Vooral in de categorieën Netwerken (Cultuur) en Individuele Projecten (Media) spant België de kroon.

“De toekenning van deze subsidies maakt voor mij duidelijk hoezeer Europa de kwaliteit en het professionele niveau van onze organisaties in de creatieve sector weet te appreciëren. Daar kan ik alleen maar trots op zijn,” aldus Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz.

Creatief Europa is het zevenjarige financieringsinstrument van de Europese Commissie ter bevordering van een duurzame, internationale culturele samenwerking en versterking van concurrentiepositie van de Europese culturele en audiovisuele sector. Het programma bestaat uit een subprogramma Cultuur en een subprogramma Media.

Lees het volledige persbericht hier.

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws