George De Decker winnaar Music for Car Parks

Dit is een gearchiveerd bericht

10.05.2013

Concertgebouw Brugge en Interparking schreven op 30 januari 2013 een compositieopdracht uit voor een soundscape voor parkings. Een oproep tot de creatie van unieke omgevingsmuziek die de parkingbezoeker subtiel prikkelt en van elk bezoek aan Interparking een artistieke ervaring maakt. Bijna 200 componisten uit binnen- en buitenland gingen de uitdaging aan en componeerden een originele soundscapeVerrassend en intrigerend
Iedereen met muzikaal talent kon deelnemen aan deze internationale compositiewedstrijd. Maar liefst 194 componisten componeerden hun unieke Music for Car Parks soundscape van minimum 15 minuten lang. Een vijfde van deze deelnemers is afkomstig uit het buitenland waarvan meer dan de helft uit Nederland.

De soundscapes werden blind beoordeeld aan de hand van enkele criteria. Zowel de originaliteit, het muzikale en conceptuele vakmanschap als de functionaliteit en de artistieke waarde werden in ogenschouw genomen. Er werd niet gezocht naar de beste compositie an sich maar naar de interessantste soundscape voor de context van een parkeergarage.
De professionele jury koos met overtuiging voor de verrassende en intrigerende creatie van George De Decker (B) met als titel 'Avec le bruit d'un vol d'oiseaux de nuit qui passe'.

Deze soundscape is vanaf 8 mei te horen in honderden Interparkings. George De Decker, de winnaar van de unieke compositieopdracht Music for Car Parks ontvangt €2500 en een pakket tickets voor voorstellingen in het Concertgebouw. Daarnaast schenkt Interparking hem 1 jaar gratis parkeren in een Interparking naar keuze uit alle landen waar Interparking actief is.
De 2de laureaat, in dit geval het duo Mark IJzerman & Roald van Dillewijn (NL), wint een pakket tickets voor voorstellingen in het Concertgebouw en 6 maanden gratis parkeren in een Interparking naar keuze.
De 3de laureaat, Jarno van Es (NL), wint een pakket tickets voor voorstellingen in het Concertgebouw en 3 maanden gratis parkeren in een Interparking naar keuze.
Publieksprijs
Ook het publiek kon kiezen uit de preselectie van 10 finalisten aan de hand van een fragment van 2 minuten dat door de finalisten zelf werd geselecteerd.  De winnaar van de publieksprijs is: Jan Dertaelen (B).
Hij ontvangt een jaar lang tickets voor culturele voorstellingen (pop-rockconcerten, klassieke concerten, film, theater, opera,...) ter waarde van €2.500.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:George De Decker (componist, docent, hedendaagse componist, hedendaagse muziek)
Organisaties:Concertgebouw Brugge (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie, oude muziek, hedendaagse muziek)

Terug Meer nieuws