Nieuwe geluidsnormen muziekactiviteiten vanaf 1 januari

Dit is een gearchiveerd bericht

30.11.2012

Vanaf 1 januari 2013 treden de nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten in werking. Deze regelgeving beoogt een evenwicht tussen voldoende muziekbeleving en de bescherming van het gehoor.

Tegelijk wordt op het vlak van vergunningen ook een administratieve vereenvoudiging doorgevoerd die effect heeft op een groot aantal organisatoren van muziekactiviteiten. De nieuwe regelgeving maakt ook komaf met een aantal interpretatieproblemen die in het verleden vaak aanleiding gaven tot discussies en zelfs rechtszaken tegenover uitbaters (bv. begrip 'dansgelegenheid' en 'voor het publiek toegankelijke oppervlakte'). 
Geluidsvolumes meet je met een sonometer of decibelmeter. Er bestaan zeer veel verschillende types van decibelmeters. Al naargelang de nauwkeurigheid en de verschillende mogelijkheden variĆ«ren de prijzen van meettoestellen. Je kunt een geluidsmeter lenen, huren of kopen. Wil je een geluidsmeter aankopen, vraag je best raad aan iemand met de nodige kennis en ervaring op het gebied van meetapparatuur. Informeer dus goed welk type meettoestel overeenkomt met je noden. 

Alle info over de nieuwe geluidsnormen en de meettoestellen kan u raadplegen via volgende link: www.lne.be/geluidsnormen.
Aarzel niet om een mail te sturen naar info@lne.be indien u nog vragen zou hebben.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Nieuwe geluidsnorm van kracht ondanks gebrek aan meters (05.01.2013)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws