Survey interculturaliteit in de cultuur- & kunstensector

Dit is een gearchiveerd bericht

20.11.2012

Onderzoek toont aan dat de cultuur- en kunstsector vragende partij is voor handvaten i.v.m. het omgaan met interculturaliteit. Daarom start het Centrum voor Intercultureel Management & Internationale Communicatie een onderzoek dat enerzijds een beperkte nulmeting, een soort van stand van zaken op vlak van interculturaliteit in de cultuur- en kunstsector wil opmaken. Anderzijds is het de bedoeling hieruit een instrument, een handvat te ontwikkelen waarbij cultuur- & kunstorganisaties zichzelf kunnen analyseren op vlak van interculturele competentie.

Interculturaliteit wordt in dit onderzoek bepaald als etnisch-culturele diversiteit. Uiteraard zijn er ook andere insteken (sekse, gender, scholing…) mogelijk maar in dit eerste onderzoek beperken de vragen zich tot etnisch-culturele diversiteit.

De eerste stap in dit onderzoek is een online vragenlijst waarvan het invullen ongeveer een 30tal minuten duurt. 
De vragenlijst telt in totaal 60 vragen en peilt naar zowel de feitelijke situatie als de ambitie op vlak van personeel, publiek, programmatie...

Deelnemen kan via deze link.

Vanzelfsprekend winnen zowel de nulmeting als het instrument aan waarde door een zo groot mogelijke respons van de cultuur- en kunstorganisaties op deze survey.
Voor meer informatie of duiding: aarzel niet om contact op te nemen met de initiatiefnemers van het Centrum voor Intercultureel Management & Internationale Communicatie (CIMIC - Thomas More Hogeschool Mechelen www.cimic.be).

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws