Studenten muzikale vorming zoeken stageplaats

Dit is een gearchiveerd bericht

02.10.2012

De groep Onderwijs en Vorming van Lessius Mechelen organiseert in samenwerking met Klankendaal te Mechelen een nieuwe opleiding 'Postgraduaat Muzikale Vorming van jonge kinderen 4-8 jaar'. De studenten uit deze opleiding gaan nu op zoek naar een stageplaats in een school of muziekeducatieve organisatie.

De opleiding beoogt de vorming van studenten die voor kinderen muzieklessen verzorgen in het algemeen onderwijs, deeltijds kunstonderwijs en non-formele sector. De student wordt gevormd tot muzikant, hij verwerft de houding en vaardigheden om collega's te coachen, in het werken aan de leerplandoelen muzikale opvoeding en het realiseren van een muzische leerlijn. Vanuit diverse muzische talen (beeld, beweging, taal, mediakunst) maken ze gebruik van muzikale aspecten, passend bij emotionele, motorische, zintuiglijke, sociale en cognitieve ontwikkelingsfasen van het kind.

Elke student doet tijdens de opleiding ervaring op in het werken met jonge kinderen. Daarom geeft elke student praktijklessen met nabesprekingen. Daarnaast zijn observatiestages en effectieve stages voorzien.
Voor deze stages zijn wij nog volop op zoek naar interessante mogelijkheden. In Vlaanderen en Nederland bestaat heel wat expertise die een verrijking kan beteken voor de studenten.

Daarom doet Klankendaal oproep aan scholen of muziekeducatieve organisaties om studenten een stagetraject te laten doorlopen binnen hun organisatie.
Indien u bereid bent om studenten deze mogelijkheid te bieden: geef een seintje via onderstaand adres, waarna contact met u wordt opgenomen voor bijkomende informatie.

Jos Maes, jos.maes@fcme.be
Coördinator Postgraduaat  MuVo (4-8 jaar)

Meer informatie over de opleiding vind je hier.

Verwante items in de databank

Organisaties:Klankendaal (ondersteunende organisatie, muziekeducatieve organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws