Leer van andere ondernemers uit de creatieve sector

Dit is een gearchiveerd bericht

18.06.2012

Barst je van het creatief talent maar kan je nog een duwtje in de rug gebruiken in je zakelijke professionalisering en groei? Dan biedt Plato creativeXchange een unieke kans om (verder) te werken aan jouw creatieve toekomst, een vakoverschrijdend netwerk uit te bouwen en je zakelijke kennis bij te spijkeren.

Plato creativeXchange is een intensief begeleidings- en ondersteuningstraject voor de creatieve sector (film, mode, design, nieuwe media, muziek, gaming, reclame & communicatie…). Grotere ondernemingen worden peter van een groep kleinere bedrijven/ondernemers, waarbij ze kennis overdragen en ondersteuning bieden. Tegelijk wordt er gewerkt aan ervaringsuitwisseling en netwerkvorming tussen bedrijven en ondernemers onderling, de peters en de gastsprekers.

Plato creativeXchange is een initiatief van de Kamers van Koophandel Halle-Vilvoorde, arr. Leuven, arr. Mechelen, West-Vlaanderen en Flanders DC, met steun van het Agentschap Ondernemen.

Waarom deelnemen?

Met PLATO creativeXchange stimuleer je de groei van je creatieve onderneming in alle betekenissen van het woord. Je versterkt je financiële onafhankelijkheid, je optimaliseert je professionalisering en je bouwt een waardevol en duurzaam netwerk uit over alle creatieve disciplines heen.

Thema's die aan bod kunnen komen

  • Strategisch denken in een creatieve omgeving
    uitwerken van een toekomstvisie in een dynamische context van kortetermijnprojecten
  • HR beleid in een creatief bedrijf
    creatieve medewerkers coachen en opleiden
  • Creatieve bedrijfscultuur
    hoe naast alle zakelijke beslommeringen de primaire focus op innovatie en creativiteit behouden en een creatieve bedrijfscultuur stimuleren? Wat zijn de nieuwste trends in brainstorming en creativiteitslabs?
  • Bescherming van intellectuele eigendomsrechten van creaties
    Impact van IPR op je bedrijfsmodel
  • Creatief netwerk uitbouwen en creatieve samenwerkingen realiseren
    contacten uitbouwen met scholen, kennisinstellingen en organisaties die creatieve ondernemers verder helpen; hoe sectoriële cross-overs faciliteren en contractueel uitwerken?
  • Marketing & communicatie
    Hoe ga je om met sociale media? Hoe kan je design en service design aanwenden om unieke producten en diensten aan te bieden en een nauwe band te creëren met klant en gebruiker?
  • Internationaliseren
    een buitenlands netwerk uitbouwen en een internationale strategie bepalen
Meer info via www.creativeXchange.be

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws