Intersectoraal overleg Participatieprojecten

Dit is een gearchiveerd bericht

23.05.2012

Om de subsidielijn 'Participatieprojecten kansengroepen' breder bekend te maken bij sectororganisaties en lokale besturen (cultuur-, jeugd- en sportdiensten) organiseert Demos  op vrijdag 15 juni een intersectoraal overlegmoment in Brussel.

Op basis van het Participatiedecreet geeft de Vlaamse Overheid subsidies aan projecten die de participatie van kansengroepen aan cultuur, jeugdwerk of sport bevorderen, de zogenaamde 'Participatieprojecten kansengroepen'. Het zijn projecten (met een looptijd van 1 tot maximaal 3 jaar) die groepen via een vernieuwend concept toeleiden naar culturele, jeugdwerk- of sportieve activiteiten. Ook initiatieven die uitgaan van die kansengroepen komen hiervoor in aanmerking.
Om deze subsidielijn breder bekend te maken bij sectororganisaties en lokale besturen (cultuur-, jeugd- en sportdiensten) organiseert Demos een intersectoraal overleg op vrijdag 15 juni, van 10u tot 12u30 in Daarkom, het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis in Brussel. Demos is als kenniscentrum actief binnen het Participatiedecreet. Ze inspireren en ondersteunen organisaties in het opzetten van vernieuwend projecten die de participatie van kansengroepen aan cultuur, jeugdwerk en sport verhogen.
Sectororganisaties en lokale besturen kunnen niet onmiddellijk zelf projecten indienen op deze subsidie. Binnen het Participatiedecreet zijn de participatieprojecten een flankerende en stimulerende subsidielijn. De middelen zijn in eerste instantie gericht naar organisaties (vzw's) die geen subsidies ontvangen van de Vlaamse Overheid. In deze optiek is de subsidielijn een belangrijke hefboom om vernieuwende lokale en bovenlokale initiatieven van en voor kansengroepen te ondersteunen. Sectororganisaties en lokale cultuur-, jeugd- en sportdiensten kunnen daarin, als intermediaire partner, een doorslaggevende rol spelen.

Programma
  • Toelichting bij de subsidielijn 'Participatieprojecten kansengroepen'. Wat zijn de doelstellingen, criteria en formele bepalingen? 
  • Feedback vanuit de verschillende sectoren en lokale besturen. Wat zijn opportuniteiten, drempels, bemerkingen?
  • Toelichting bij het belang van intermediaire partners binnen een participatieproject. Welke vormen van samenwerking zijn wenselijk, wat zijn valkuilen en mogelijke resultaten?  
  • Feedback vanuit de verschillende sectoren. Welke partnerschappen zijn wenselijk, wat zijn voorwaarden? 
  • Toelichting bij het ondersteuningsaanbod van Demos. 
Praktisch
Wat: Intersectoraal Overleg Participatieprojecten
Voor wie? Gesloten bijeenkomst voor sectororganisaties en lokale besturen (cultuur-, jeugd- en sportdiensten) 
Datum: Vrijdag 15 juni 2012
Start-stop: 10u00 – 12u30
Locatie: Daarkom, het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis, Wolvengracht 18, 1000 Brussel
Deelnemen: gratis
Inschrijven? online aanmelden via deze link

Meer info en toelichting: wouter.devriendt@demos.be, tel 02-204.07.00

Wie op de hoogte wil blijven van verdere initiatieven en informatie rond publiekparticipatie, kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Demos.

Verwante items in de databank

Nieuws:P-Kaffee Participatieprojecten Kansengroepen (16.03.2012)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws