Op internationale folkstage met Flanders Ethno

Dit is een gearchiveerd bericht

17.04.2012

Komende zomer wordt aan de Belgische kust voor de 14de keer de internationale folkstage Flanders Ethno georganiseerd. Geïnteresseerde muzikanten tussen 16 en 30 jaar kunnen zich nu inschrijven.

Ethno Flanders tekent opnieuw voor een week aan de Belgische kust, met een 60-tal jonge mensen tussen 16 en 30 jaar, met delegaties uit alle windstreken en met muziek als (enige) gemeenschappelijke taal. Eén week lang wordt het Sint-Lutgardisinstituut overspoeld door de klanken van (bijvoorbeeld) Amerikaanse gitaren, Ierse banjo's, Zweedse violen, Bulgaarse tambura’s, Belgische doedelzakken, Indische tabla’s, Equadoriaanse fluiten en Afrikaanse kora’s. Geen lied is te vreemd, geen ritme te onregelmatig en geen melodie te exotisch. Op Ethno staat de uitwisseling tussen de deelnemers en hun cultuur centraal. 

Met het materiaal van de workshops wordt daarna een concertprogramma uitgewerkt, waar iedere deelnemer zijn plaats heeft en elk instrument tot zijn recht komt. Ethno Flanders verwelkomt dit jaar de Zweedse nyckelharpaspeelster Emilia Amper, de Britse gitarist en allround muzikant Ian Stephenson en de Belgische contrabassist Tomas Desmet (onder andere bekend van Zita Swoon en Think of One). Zij komen terecht onder de hoede van Ethnoveteraan, accordeonist en Gents liedjeszanger Wim Claeys.

Het resultaat van dit muzikale feest is uiteraard ook te beluisteren. Ethno Flanders speelt voor jou op vrijdag 3 augustus op de zeedijk in Oostende, op zaterdagavond 4 augustus in de Centrale in Gent en als apotheose op zondagmiddag 5 augustus op het Dranouter Festival.

Praktisch
Locatie: Oostende
Periode: Van 30 juli tot 6 augustus 2012.
Doelpubliek: Muzikanten tussen 16 en 30 jaar
Inschrijvingen: www.flandersethno.be

Ethno Flanders is een initiatief van Muziekmozaïek en Jeugd en Muziek Vlaanderen.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws