Infosessie rond nieuw businessmodel 'The Scoop Engine'

Dit is een gearchiveerd bericht

06.04.2012

Op 25 april 2012 organiseert Muziekcentrum Vlaanderen een Huis23 sessie over een nieuw business model om artiesten in Europa te lanceren: The Rocking Factory Presents The Scoop Engine: A new European Music Business Model. Registreer snel voor deze presentatie.
The Rocking Factory (www.therockingfactory.eu) is het geesteskind van Christian Hald Buhl, voor vele professionelen in de muziekwereld geen onbekende. Christian werkt al jaren voor Music Export Denmark (MXD) en is het aanspreekpunt voor het Deense Spotfestival en de Europese Spot On Denmark avonden.

Met The Rocking Factory presenteert Christian op 25 april in première zijn nieuw businessmodel The Scoop Engine, een PR en marketingplan waarmee hij eigentijdse oplossingen aanreikt om muziek internationaal te lanceren en te promoten. Het model richt zich op bands, managers, festivals, exportbureaus en andere spelers met internationale ambitie. The Scope Engine is aangepast aan het hedendaags muzieklandschap waarbinnen steeds meer artiesten en organisaties zich willen profileren.

Voorlopig opereert Christian Hald Buhl nog vanuit Brussel maar binnenkort verhuist hij naar Hamburg om van daaruit zijn plannen uit te voeren. Op 25 april nodigt hij voor de gelegenheid ook 2 van zijn Europese partners uit die mee zullen bouwen aan dit Pan-Europees muziekplatform: Justine Debicki en Hannes Tschürtz.
Justine Debicki is medeoprichter van het in Parijs gevestigde Boogiedrugstore. Hannes Tschürtz is directeur van het in Wenen gevestigde Ink Music

Na de presentatie krijgen de aanwezigen de gelegenheid om in debat te gaan met de sprekers. Is het voorgestelde model sterk en vernieuwend genoeg? Doorstaat het de toets met jouw internationale ervaringen?  Sluit dit aan bij jouw internationale ambitie en aanpak?

Praktisch

  • Sprekers: Christian Hald Buhl (The Rocking Factory/The Scoop Engine), Justine Debicki (Boogie Drugstore), Hannes Tschürtz (Ink Music).
  • Locatie: Huis23, Steenstraat 23, 1000 Brussel (ingang via AB-café)
  • Wanneer: 25 april 2012, om 14 uur

Inschrijven
Deelname aan deze Huis23 sessie is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Meld je komst (1 of 2 personen) snel via wouter@muziekcentrum.be met vermelding Huis23 sessie The Rocking Factory.

Huis23
Huis23 is een samenwerking tussen Muziekcentrum Vlaanderen, AB en Poppunt. In de gezellige living room boven het AB café in hartje Brussel organiseren de drie partners o.a. lezingen, debatten, filmvertoningen, workshops en akoestische sessies.

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws