Concertgebouw Brugge viert uitgebreid tiende verjaardag!

Dit is een gearchiveerd bericht

06.02.2012

Concertgebouw Brugge is in de voorbije tien jaar uitgegroeid tot de grootste concertorganisator voor klassieke muziek in Vlaanderen en het laat zijn tiende verjaardag niet zomaar voorbij gaan!  Tien jaar Concertgebouw Brugge  =  Come On! Let’s Party!
van 18.02 tot 26.02.2012

20.02.2012 / 20.12 uur: Tien jaar Concertgebouw Brugge
Concertgebouw Brugge is in de voorbije tien jaar uitgegroeid tot de grootste concertorganisator voor klassieke muziek in Vlaanderen. De uitzonderlijke architectuur en akoestiek van het gebouw en de sterk geprofileerde programmering met unieke muziek- en dansfestivals maken van het Concertgebouw een vaste waarde binnen het nationale én internationale cultuurlandschap. Het Concertgebouw laat deze verjaardag niet zomaar voorbij gaan!    

Tien jaar Concertgebouw Brugge: Come On! Let’s Party!
18.02-26.02.2012

Tijdens Come On! Let’s Party! komen de vele artistieke partners van het Concertgebouw aan bod tijdens een heel gevarieerde feestweek met heel wat dans en muziek. Jazz, een dj-event, openluchtspektakels, een eetopera en uiteraard een feestconcert met vaste waarde Jordi Savall en Le Concert des Nations. Dit concert is reeds lang uitverkocht. Wie verschillende artiesten op een en dezelfde dag wil zien komt het best op zondag 26 februari naar de Happening. Een nieuwe compositie als verjaardagsgeschenk? Jos van Immerseel op hammondorgel? Musici van Anima Eterna Brugge als solisten bij il Gardellino? Alles kan op dit muzikale verjaardagsfeest par excellence! Na het slotconcert sluit het Concertgebouw af met een drink voor alle aanwezigen.   


Tien jaar Concertgebouw Brugge: ‘X ‘/ Boek over 10 jaar Concertgebouw
Concertgebouw Brugge en Uitgeverij Lannoo brengen een boek uit over het reilen en zeilen in het Concertgebouw tijdens zijn tien jaar jonge bestaan. Dit boek bevat bijdragen van Peter Verhelst, Gerard Mortier, Anne Teresa De Keersmaeker, Jos van Immerseel, Geert van der Speeten … en foto’s van Filip Dujardin en David Samyn.

Vanaf 18.02.12 verkrijgbaar in het Concertgebouw, IN&UIT Brugge en de betere boekhandel

Wie tickets boekt voor 3 verschillende voorstellingen van Come on! Let’s Party! kan in het Concertgebouw tijdens de feestweek van 18.02-26.02.12 een gratis exemplaar van het boek komen ophalen. Voorwaarden via 070/22 33 02.


Tien jaar Concertgebouw Brugge: Docufilm
Deze docufilm brengt met talloze interviews, archiefmateriaal en gestileerde binnen- en buitenbeelden een helder beeld van het Concertgebouw. De docufilm blikt  terug op het ontstaan en maakt een actuele stand van zaken op, en kijkt vooruit naar de toekomst van dit internationale muziek- en podiumkunstencentrum. Intrigerende livemuziek gidst de kijker langs de verschillende interviews en beelden.
De docufilm kunt u aanvragen via onderstaande contactgegevens.   

Verwante items in de databank

Organisaties:Concertgebouw Brugge (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie, oude muziek, hedendaagse muziek)

Terug Meer nieuws