Stoomboot wint Nekka-wedstrijd

Dit is een gearchiveerd bericht

13.12.2011

Singer-songwriter Niels Boutsen, alias Stoomboot, won zaterdag in de AB in Brussel de finale van de Nekka-wedstrijd 2011 en treedt hiermee in de voetsporen van vorige laureaten als Hannelore Bedert, Saf en Yevgueni. Met zijn 19 jaar was Stoomboot, die afkomstig is uit Overijse, de jongste finalist ooit.

Toch wist hij de jury te ontroeren met zijn ontwapenende liedjes. "Eén stem, één gitaar, en proberen aan de tenen van de groten te reiken: zachte, eenvoudige liedjes in het Nederlands. Meer is het écht niet." zo omschrijft Stoomboot zijn muziek. De jury vond de liedjes juist wél iets meer hebben en ziet een mooie toekomst weggelegd voor de zanger. Dankzij zijn overwinning krijgt Stoomboot een pak optredens aangeboden: Gentse Feesten, Theater aan Zee, Boterhammen in het Park,… en natuurlijk de Nekka-Nacht zelf, in het Sportpaleis naast centrale gast Willem Vermandere.

Samen met Marjolein Deckers, Pickin' Daddy en Lady and the Nerd, die zaterdag respectievelijk tweede en ex aequo derde werden, wordt er een cd opgenomen. De eerste drie worden de komende maanden door Raf Walsschaerts van Kommil Foo klaargestoomd voor een tournee langs de culturele centra onder de noemer “Nekka: De Kleine Avonden”. 


Verwante items in de databank

Organisaties:Nekka-wedstrijd (prijzen & wedstrijden)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws