Projectoproep pilootprojecten coöperatief ondernemen

Dit is een gearchiveerd bericht

05.05.2011

De beleidsnota Sociale Economie 2009-2014 wil inzetten op een sociale economie waarin het innovatiegehalte op vlak van sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen optimaal wordt uitgebouwd en benut. Een van de beleidsopties is de principes van het coöperatief ondernemen op te waarderen.

Het coöperatief ondernemen maakt van oudsher deel uit van de sociale economie en treedt vandaag weer meer en meer op de voorgrond. Het gaat om nieuwe organisatie- en financieringsvormen waarbij niet de overheid de voornaamste aanbieder of financierder is maar om een privaat initiatief (ondersteund door de overheid) met garantie van kwaliteit, duurzaamheid, participatie, toegankelijkheid en een bijdrage op vlak van tewerkstelling. De overheid is kader scheppend en voorwaarden creërend en stuurt aan op samenwerking.

Freya Van den Bossche, Vlaams minister van Sociale Economie, lanceert daarom een oproep 'pilootprojecten coöperatief ondernemen in 2011'. Aanvragen voor projectsubsidiëring kunnen worden ingediend tot 24 juni 2011, 12u.

Er wordt een uitgebreide handleiding ter beschikking gesteld die u moet begeleiden in de opmaak van een projectvoorstel. Via deze link vind je alle nodige documenten om een dossier in te dienen.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws