Les Goûts de Gand viert Werelddag voor culturele diversiteit

Dit is een gearchiveerd bericht

29.04.2011

Naar aanleiding van de Universal Declaration on Cultural Diversity riep UNESCO 21 mei uit tot werelddag voor culturele diversiteit. In Gent -eveneens door Unesco erkend als Creative City of Music- wordt die dag gevierd met de vijfde editie van "Les Goûts de Gand".

De organisatie van de vijfde editie van Les Goûts de Gand staat helemaal in het teken van "The World Day for Cultural Diversity, for Dialoge and Development". 
Een mooiere kapstok konden de organisatoren van het festival zich niet dromen. De vijfde editie van dit bruisende, grensverleggende en vooral multicultureel muziekfestival oogt veelbelovend. 

De Centrale gaat zoals vorige jaren in zee met haar partners Nakhla, Kardelen, Senegal Bantamba en Latijns Amerikaans CC, dit jaar versterkt met Zephyrus Records en de Buren van de Abdij. 

Vanaf 14u kan je terecht in het Baudelopark en de St-Baafssite voor een tiental concerten. Maar ook tussen deze twee plekken gebeurt er wat: wandelconcerten, muziek op het water, zang in de moskee, workshops percussie en dans,... Na 22u start in De Centrale een spetterende afterparty, in gang gezet door de Va Fan Fahre.

Tussendoor kan je genieten van een vegetarische aanbod, zowel in het Baudelopark, waar onder andere Catapa en het Wereldrestaurant De Centrale vegetarische hapjes aanbieden, als in de St Baafssite, waar de Buren van de Abdij vegetarisch gaan met '1001 Böreks'.

Meer info en het volledige programma vind je op de website van De Centrale.

Verwante items in de databank

Organisaties:De Centrale (club / kleine concertzaal, grote concertzaal)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws