Workshop: Stratego voor Kunstenaars

Dit is een gearchiveerd bericht

18.02.2011

Kunstenloket organiseert met 'Stratego voor Kunstenaars' een workshop voor kunstenaars en creatievelingen met ambitie om via hun artistieke of creatieve projecten een loopbaan uit te bouwen.
Met artistieke of creatieve projecten je brood verdienen is niet vanzelfsprekend. Doordat je  vertrekt vanuit een persoonlijke nood om 'je eigen ding' te creëren - ongeacht of dat goed in de markt ligt of niet - ben je in hoge mate afhankelijk van externe factoren. Bewust op deze factoren inspelen vergroot je kansen om je financieel en creatief te handhaven. 
Maar hoe ga je dan aan de slag?

Tijdens Stratego voor Kunstenaars worden de verschillende onderdelen van een ondernemingsplan behandeld, namelijk:

  • Missie : een kernachtige formulering van je droom
  • Marketingplan : hoe speel je in op de wensen en mogelijkheden van je doelgroepen?
  • Organisatieplan : hoe ga je je werk aanpakken?
  • Financieel plan : hoe vertaalt een en ander zich in euro’s?

Er wordt ook dieper ingegaan op een aantal praktische tools en technieken (portfolio analyse, kritische succesfactoren, cashplanning, ... ) die een meerwaarde bieden om je als kunstenaar beter te positioneren binnen de sector.

Deze opleiding is opgevat als een workshop. De verschillende inzichten en methodes worden concreet toegepast op de individuele situatie van de deelnemers. Na drie sessies kan je concreet aan de slag voor het maken van een eigen ondernemingsplan. Later is er een terugkomsessie waar nog overige vragen behandeld worden.

Kunstenloket richt zich met deze workshop tot individuele kunstenaars of kleine organisaties rond enkele kunstenaars. Bedrijfseconomische voorkennis is niet nodig.
Meer informatie over deze workshop kan je vinden op kunstenloket.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Kunstenloket (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws