Extra informatiesessie Master in het Cultuurmanagement

Dit is een gearchiveerd bericht

02.09.2010

De Master in het Cultuurmanagement is een Nederlandstalig programma, uniek in Vlaanderen, dat zich richt tot mensen die werken of willen terechtkomen in een functie waarin het zakelijk beleid van culturele activiteiten centraal staat. Dit kan bij zowel overheidsdiensten en non-profitinstellingen, als bij bedrijven en kleinere, creatieve ondernemingen.

De opleiding richt zich op een breed veld van sectoren: musea, galeries, theaters, orkesten, cultuurcentra, cultuurdiensten, creatieve industrieën (mode, film, muziek, …),  erfgoed, evenementen, theaterbureaus, bibliotheken, enz.
Het accent ligt op het verwerven van de nodige concepten, inzichten en vaardigheden uit de functionele managementdomeinen (strategisch en financieel management, marketing, HRM) die voor de cultuursector van betekenis zijn. Uiteraard komt ook de contextuele omgeving (cultuurbeleid, internationaal kader, juridisch kader, …) uitgebreid aan bod en wordt aandacht besteed aan de specifieke competenties nodig in het veld (o.a. ondernemerschap, …).

Vanaf het academiejaar 2010-2011 wordt in het curriculum de keuze aangeboden tussen een major ‘Kunst en Cultuur’ en een major ‘Creatieve en Culturele industrieën’. Hierdoor willen we nog een rijker programma aanbieden dat tegemoet komt aan de nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen en de diverse interessegebieden van de studenten.
In de informatiesessies worden de finaliteit van de opleiding, de beide afstudeerrichtingen en de verschillende instroommogelijkheden toegelicht. Daarnaast is er voldoende tijd voor het stellen van eventueel bijkomende vragen.

Praktisch
Extra informatiedag: dinsdag 7 september 2010, om 18u, lokaal D.015. Universiteit Antwerpen, Stadscampus, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen

Meer informatie via: http://www.ua.ac.be/cultuurmanagement

Trefwoorden: , , ,

Terug Meer nieuws