Belgische stichting roeping reikt nieuwe beurzen uit

Dit is een gearchiveerd bericht

28.06.2010

Jaarlijks kent de Belgische Stichting Roeping vijftien (studie)beurzen van 10.000 Euro toe. Deze beurzen worden toegekend ongeacht het studieniveau, de opleiding of de aard van de roeping van de kandidaat-laureaten. Ook muziekstudenten worden regelmatig geselecteerd voor een beurs - Dani Klein is meter van de promotie 2010.
De Belgische Stichting Roeping neemt een zeer breed spectrum van activiteiten in aanmerking neemt. Voor jongeren van wie de roeping dreigt vast te lopen wegens een gebrek aan middelen, is deze beurs vaak bepalend voor hun verdere loopbaan.

Voorwaarden om een kandidatuur in te dienen

  • Minstens 18 jaar en jonger dan 30 jaar zijn op 30 september 2010  
  • Een echte roeping hebben ongeacht de discipline (artistiek, sociaal, wetenschappelijk,...) en van die roeping getuigen door een aanzet tot realisatie;
  • Een duidelijke verankering hebben in België: er zijn wettelijke en gebruikelijke verblijfplaats hebben of de Belgische nationaliteit bezitten. 
  • Zich kunnen uitdrukken in het Frans of in het Nederlands 
  • Nood hebben aan financiële steun om de roeping verder te ontwikkelen.

De Stichting kent geen beurzen toe om studies aan te vatten of een commerciële activiteit op te starten, maar wel om de jongere toe te laten het project dat overeenkomt met zijn roeping te verwezenlijken.

De dossiers worden in het Frans of in het Nederlands ingediend, inschrijven dient te gebeuren vóór 30 september 2010.

Het inschrijvingsformulier is beschikbaar op de website: www.stichtingroeping.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Vocatio (fonds / mecenaat)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws