Nederlandse Dag van de Cultuureducatie

Dit is een gearchiveerd bericht

20.05.2010

De Nederlandse Dag van de Cultuureducatie is – net als de Vlaamse – gericht op iedereen die betrokken is bij cultuureducatie: educatiemedewerkers, programma- en beleidsmakers en directies van culturele instellingen, en leerkrachten, docenten en directies van scholen. De dag werkt verder op het thema "talentontwikkeling".

De dag wordt georganiseerd door Cultuurnetwerk Nederland in samenwerking met CANON Cultuurcel Vlaanderen en het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Talentontwikkeling
Bezoekers van eerdere edities van de Dag van de Cultuureducatie kozen ‘talentontwikkeling’ als favoriet thema. Geen wonder, want in beleidsnota’s van de overheid komt de term de laatste jaren veelvuldig voor.

Ieder mens heeft talenten, maar hoe kom je erachter welke dat zijn? En op welke wijze kun je ertoe bijdragen dat het ontdekte talent zich verder ontwikkelt? Wat kan een culturele instelling, of het nu een museum is, een theatergroep of een centrum voor de kunsten, bijdragen in dit proces en wat zou dat kunnen opleveren? Welke rol spelen talentenjachten in het traject richting toptalent? En welke instellingen werken samen om een talent adequaat te begeleiden?

De Dag van de Cultuureducatie (10 juni, Arnhem) gaat in op deze vragen en biedt een programma met een ruim aanbod aan presentaties en lezingen.

Alle praktische info vind je hier terug.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws