Keyplayers: de producer

Dit is een gearchiveerd bericht

02.03.2010

The Keyplayers is een interviewreeks in het Depot en geeft aandacht aan de mensen achter de artiest. Jan Delvaux (Studio Brussel) en Wouter Van Driessche (De Tijd) praten met de spilfiguren van de Belgische muziekindustrie. Op 9 maart staan de producers centraal.

Er verschijnt geen recensie over een nieuwe plaat zonder dat de naam van de producer wordt vermeld. Hij – want het is bijna altijd een hij – krijgt heel vaak een hoofdrol toegedicht. Terwijl het vaak onduidelijk is wat zijn inbreng precies is geweest, en hoe die het eindresultaat heeft beïnvloed. Want er zijn vele soorten producers die heel verschillende modellen hanteren. Het is een beetje zoals in het voetbal. Je hebt de techneuten, de psychologen, de grote roergangers, de beulen, de vijfde leden en nog veel meer. En nog een parallel: als de plaat goed is, mag de producer meejuichen. Als ze slecht is, zit hij op de schopstoel.

Deze maal praten Jan Delvaux (Studio Brussel) en Wouter Van Driessche (De Tijd) praten met de producers: Luuk Cox en Wouter Van Belle. Twee veelpraters met een uitgesproken mening. En genoeg stamboom om die mening te onderbouwen en interessant te maken. De avond lijkt veelbelovend.

Alle info: Het Depot

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws