Oproep naar impact economische crisis op tewerkstelling in artistieke sector

Dit is een gearchiveerd bericht

19.02.2010

Het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten (SFP) probeert een beter zicht te krijgen op de impact van de economische crisis en de ondertussen bekende besparingen binnen de subsidies op de artistieke sector, in het bijzonder wat betreft tewerkstelling en opleidingsbeleid. Het wil dit polsen zowel bij werkgevers als bij iedereen die, in welk statuut ook, werk zoekt in de sector.

Ben je werkgever in de artistieke sector?
Het SFP vraagt zich af of de al dan niet krimpende budgetten gevolgen hebben voor de manier waarop je als organisatie in de sector mensen kunt engageren, zoals minder (tijdelijke) contracten, kortere productieperiodes en dus kortere engagementen dan gewoonlijk, in het algemeen minder producties, afnemend opleidingsbudget, enzoverder.  Voorziet jullie organisatie de komende zes maanden sowieso nog aanwervingen?

Om de prioritaire actiepunten van het SFP te bepalen wat betreft ‘leren’ en ‘werken’ in de artistieke sector in de periode 2010-2011, wil het weten welke tewerkstellingskansen organisaties zien in de sector op middellange termijn. Spreken we momenteel van een tijdelijke stilstaand of is dit structureler? Ondanks het soms grote aantal geïnteresseerde voor bepaalde vacatures, zien organisaties in de toekomst nieuwe knelpuntberoepen opduiken?

Zoek je werk in de artistieke sector, in welke statuut dan ook?
Als werkzoekende zal je allicht meer aanvoelen of het moeilijker is geworden om werk te vinden in de sector. Wat zijn jouw ervaringen hierin? Verminderen de krimpende budgetten ook jouw kansen op werk? Haal je minder opdrachten binnen in vergelijking met de periode voor de start van de economische crisis? Hoe zie jij zelf je toekomst? Is het gewoon even doorbijten of begin je uit te kijken naar werk in andere sectoren?  

Alle reacties zijn welkom, ook als je weinig tot geen hinder ondervindt.
Reacties mag je sturen naar maarten.bresseleers@podiumkunsten.be. Discretie is uiteraard verzekerd.

Verwante items in de databank

Organisaties:Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws