4x4: grensoverschrijdende samenwerking muziekclubs

Dit is een gearchiveerd bericht

21.01.2010

4x4 is een nieuw grensoverschrijdend samenwerkingsproject tussen 4 muziekclubs in de Belgisch-Franse grensregio: De Kreun (Kortrijk), Le Grand Mix (Tourcoing), de 4AD (Diksmuide) en Les 4 Ecluses (Duinkerke). Het objectief is jongeren zin doen krijgen in de ontdekking van de euroregionale cultuur en het ondersteunen van een grensoverschrijdende culturele identiteit.

Tijdens het PassPartout project, dat kaderde binnen Interreg III (een grensoverschrijdend coöperatieprogramma gefinancierd door Europa), werkte De Kreun en Le Grand Mix reeds samen. De 4AD en Les 4 Ecluses hebben, samen met Le Carma, reeds in 2006-2007 gerichte acties op poten gezet met het project ‘Oog in Oog met de Zingende Leeuw’. Het zijn deze twee projecten die, los van elkaar, aan de basis liggen van dit nieuwe samenwerkingsverband: 4x4.

Het 4x4 project wordt gefinancierd door het Interreg IV programma, is gestart in 2008 en loopt voor 4 jaar. De Provincie West-Vlaanderen co-financiert het project.

4x4 wil de muziekbeleving stimuleren en daarbij de landsgrenzen doen vervagen op het gebied van uitwisseling van informatie, publiek, artiesten …

Acties
- www.4x4music.eu: een nieuwe website met focus op muziek in de euro-regio.
- 4x4 membercard: de gemeenschappelijke abonnementsformule van de vier muziekclubs
- het organiseren van concerten in coproductie waarbij, naast gemeenschappelijke promotie ook voor publiekstransport via bussen wordt gezorgd
- creaties en residenties van artiesten

Meer info: www.4x4music.eu

Verwante items in de databank

Organisaties:De Kreun (muziekeducatieve organisatie, club / kleine concertzaal)
4AD (club / kleine concertzaal)

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws