Call for Works ISCM-Vlaanderen 2010

Dit is een gearchiveerd bericht

18.02.2010

Via deze jaarlijkse Call gaat ISCM-Vlaanderen op zoek naar Vlaamse "visitekaartjes" voor hedendaagse kunstmuziek, recente werken die een internationaal potentieel bezitten. Dit jaar lanceert Jeugd & Muziek Vlaanderen parallel ook een "Call for Young Composers". Deadline is 1 maart 2010.

Om diversiteit te waarborgen wordt door het bestuur van ISCM voor elke nieuwe Call for Works een andere juryvoorzitter aangeduid, die vervolgens zelf een leescomité mag samenstellen. Voor de editie 2010 heeft de Nederlandse componist Martijn Padding hiervoor zijn medewerking toegezegd. Hen wordt gevraagd uit de inzendingen de meest markante werken te kiezen met een internationaal potentieel.

De verkozen werken worden toegevoegd aan de ISCM-Catalogus met het kwaliteitslabel van ISCM-Vlaanderen, van waaruit ze actief gepromoot kunnen worden in binnen- en buitenland.
Zo komen ze o.m. in aanmerking voor inzending voor de Call van de World Music Days 2011 in Zagreb, uitvoering op een ISCM-dag, voor uitwisselingen met buitenlandse ISCM-afdelingen of voor de World Music Days in Vlaanderen 2012.


Het betreft hier wel degelijk om een open Call voor actuele kunstmuziek in de breedste zin van het woord, gericht aan alle professionele componisten - ongeacht de leeftijd of strekking, genre. 

De werken moeten geschreven zijn na 1 januari 2005 en mogen kosteloos ingezonden worden. Alle bezettingen zijn welkom.Van solostukken tot muziektheater, barok- of jazzorkest tot electronics.


Dit jaar werkt ISCM-Vlaanderen voor het eerst samen met Jeugd en Muziek Vlaanderen Vlaanderen, die parallel een Call for Young Composers lanceren.

De volledige Calls en de bijhorende reglementen en inschrijvingsformulieren vind je hier.


Verwante items in de databank

Organisaties:ISCM-Vlaanderen vzw (ondersteunende organisatie)
Jeugd en Muziek Vlaanderen (muziekeducatieve organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws