Nieuwe portaalsite rond muzikaal erfgoed in Vlaanderen

Dit is een gearchiveerd bericht

09.12.2009

Op maandag 14 december lanceerde Resonant, centrum voor Vlaams muzikaal erfgoed, haar portaalsite rond muzikaal erfgoed in Vlaanderen. De portaalsite is gericht op zowel het brede, in erfgoed geïnteresseerde publiek als het professioneel publiek

Op de portaalsite vind je een gestructureerde sectie met links naar allerlei relevante websites. Je kan zelf, aan de hand van je eigen voorkeuren lijsten van links samenstellen of specifiek zoeken. Hierdoor krijg je een mooi beeld van het muzikale erfgoedveld in Vlaanderen maar  vind je tevens tal van websites uit Nederland en de rest van Europa, waaronder catalogi, beeldbanken, componistenverenigingen, tentoonstellingen en meer.

Het brede, in erfgoed geïnteresseerde publiek krijgt er naar keuze een kort of uitgebreid zicht op wat muzikaal erfgoed kan inhouden. Je komt er ook alles te weten over de Vlaamse muzikale topstukken en de problematiek hieromtrent.

Studenten en docenten vinden er mogelijke paperonderwerpen rond muzikaal erfgoed in Vlaanderen. Onderzoekers kunnen dan weer terecht voor een lijst van databanken in binnen- en buitenland. Ook de nieuwssectie informeert over gebeurtenissen en activiteiten rond muzikaal erfgoed, gekoppeld aan een tweemaandelijkse nieuwsbrief die je inlicht over de meest recente ontwikkelingen. Uiteraard kon er op een portaalsite rond muzikaal erfgoed ook geen klinkende muziek ontbreken.

In 2010 breidt de site nog verder uit met links over muzikaal erfgoed in het buitenland en enkele themapagina’s rond specifieke problematieken en soorten muzikaal erfgoed. Ook de luistervoorbeelden worden uitgebreid met andere genres en perioden.

Meer info: www.muzikaalerfgoed.be | www.resonant.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Resonant (bibliotheek, archief, studiecentrum)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws