Generation Z. Hoe ziet de wereld van een 10-jarige eruit in 2010 en welke plaats is er voor cultuur?

Congres ‘10 in 2010’ – 12/11 Bronks (Brussel) – CultuurNet Vlaanderen

Dit is een gearchiveerd bericht

10.11.2009

10 jaar in 2010. Hoe ziet de wereld van een tienjarige er op dat moment uit en welke plek heeft cultuurbeleving daarin? CultuurNet Vlaanderen zoekt naar antwoorden op het congres ‘10 in 2010’ op donderdag 12 november in het kinderkunstenhuis Bronks (Brussel). 200 publieksontwikkelaars uit Vlaanderen die zich richten tot kinderen en gezinnen verzamelen dan voor een dag rond cultuurmarketing en publiekswerking voor “Generation Z”: de eerste generatie van de 21ste eeuw.

Met welke strategieën kan de ruime cultuursector anno 2010 succesvol inspelen op de verander(en)de leefwereld van kinderen?

Futurist Maya Van Leemput leidt deze dag in goede banen. Specialisten uit verschillende sectoren geven een situatieschets anno 2010, Maya geeft mogelijke toekomstscenario’s voor 2020.

Een greep uit het programma. Sarah De Laet en Catherine Castille van Ketnet  spreken over de rol van cultuur op Ketnet. Kinderrechtencommissaris Bruno Van Obbergen heeft het over de kansen en obstakels in een gecommercialiseerde kinderleefwereld. Ook topchef Guy Van Cauteren is van de partij. Wie nadenkt over publieksontwikkeling bij kinderen en families stoot automatisch op vragen rond smaakverruiming. Wat dat betreft, kunnen we nog veel leren van meesterkoks. Voor de lunch is er een samenwerking met de Week van de Smaak: chefkok Felix Alen vergast alle congresgangers  op een originele kinderlunchbox. En in de slotsessie verzamelen we interessante beleidsaanbevelingen voor minister Joke Schauvliege.

Het congres vindt plaats in het kader van het Bronksfestival, dat loopt van 6 tot en met 15 november.

Meer info: www.cultuurnet.be/10in2010

Verwante items in de databank

Organisaties:CultuurNet Vlaanderen (ondersteunende organisatie, website)

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws