Afscheid van Luc De Baets

Dit is een gearchiveerd bericht

14.09.2009

Zondag 13 september is Luc De Baets, oprichter en bezieler van Jazzmozaïek, het jazztijdschrift van Muziekmozaïek overleden.

Luc De Baets koesterde sinds zijn jeugd een grote liefde voor muziek en in het bijzonder voor jazz. In 1966 werd hij medestichter van Jazz- en Bluesclub Banana Peel (Ruiselede) en later van Jazzclub Wachtebeke. Vanaf de jaren tachtig tot de eeuwwisseling was hij concertorganisator en programmator van Jazzclub Porgy & Bess en het Schelde Jazz Festival in Terneuzen (Nederland).Hij kroop ook graag in zijn pen: hij werd redactioneel medewerker van Swingtime en was vele jaren actief als free-lance journalist en jazzrecensent voor de krantengroep van de VUM (Het Volk en Het Nieuwsblad). In 2000 stichtte hij het tijdschrift Jazzmozaiek waarvan hij tot voor kort hoofdredacteur was. Met Luc heeft de Belgische jazzwereld alweer een grote vriend verloren.


Verwante items in de databank

Organisaties:Muziekmozaïek Folk & Jazz (muziekeducatieve organisatie, ondersteunende organisatie, bibliotheek, archief, studiecentrum, uitgever)
Jazzmozaïek (muziektijdschrift / dagblad)

Terug Meer nieuws