Eurosonic maakt selectie Belgische bands bekend

België focusland op Eurosonic 2009

Dit is een gearchiveerd bericht

28.11.2008

Eurosonic heeft de namen bekend gemaakt van de Belgische bands die op 15 en 16 januari 2009 in Groningen ons land zullen vertegenwoordigen. Op Europa's grootste showcasefestival is België dit jaar gastland. Maar liefst 29 Belgische bands sieren de Eurosonic-affiche. Muziekcentrum Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Musiques zorgen naast promotionele ondersteuning ook voor Belgische aanwezigheid in het seminargedeelte en in de binnenstad van Groningen.

De geselecteerde bands vormen een boeiende mix van gevestigde waarden en ontluikend talent: A Brand, Aeroplane, Amenra, Balthazar, Barbie Bangkok, Drive Like Maria, Ghinzu, Girls in Hawaii, Headphone, Joshua, Kris Dane, Lady Linn and her Magnificent Seven, Madensuyu, Malibu Stacy, Milow, Motek, Novastar, Selah Sue, Shameboy, Sharko, The Black Box Revelation, The Experimental Tropic Blues Band, The Ideal Husband, The Sedan Vault, The Subs, Triggerfinger, Waxdolls, Yuko en Zita Swoon.

Eurosonic verwacht dit jaar 2500 professionelen (festivals, managers, bookers, labels, journalisten, …) die naast de showcases ook diverse panels en meetings bezoeken. Ook hier zal België opvallend aanwezig zijn met panels als "Live in Belgium - all about Belgian venues and festivals" en "Doing Business with Belgium". Herman Schueremans zal de officiële opening inleiden en ook de groei en toekomst van Rock Werchter uit de doeken doen voor een internationaal publiek.  

In totaal spelen tijdens de Eurosonic-tweedaagse 250 Europese bands op 40 podia en Zita Swoon heeft de eer om het festival op 15 januari officieel te openen met een optreden in de centrale zaal Grand Theatre. Eurosonic profileert zich als the place to be om nieuw talent te ontdekken. Er zijn maar liefst 150 Europese festivals aanwezig die op zoek zijn naar de pop & rock-sterren van morgen. Onder hen ook belangrijke Belgische festivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop, Cactusfestival, Les Ardentes, Dour en Les Nuits Botanique. Deze festivals opereren ook binnen het ETEP-programma waarmee Eurosonic de verspreiding van Europese muziek over diverse Europese festivalpodia wil stimuleren.

Ook EBU (European Broadcasting Union) ondersteunt Eurosonic.  Maar liefst 25 Europese radiostations zorgen ervoor dat honderden optredens in miljoenen Europese huiskamers zullen weerklinken. Voor ons land zullen Studio Brussel en Pure FM live uitzenden vanuit Groningen.  
Muziekcentrum Vlaanderen en Wallonie Bruxelles Musiques ondersteunen ook deze uitzending en werken samen aan een campagne om de geselecteerde bands en de Belgische muziekscène te promoten op Eurosonic. Dit alles onder de noemer Belgium Booms!

EUROSONIC IN CIJFERS
2500  professionele bezoekers
250    Europese acts
29      Belgische acts
100    Panels en industrie-meetings
25      Europese  radiostations
150    Europese festivals
150    Europese journalisten
35      Nationaliteiten

CONTACT
Website: www.eurosonic.nl
Binnenkort: www.belgiumbooms.be

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Showcase festivals (01.2009)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws