Kwarts.be staat online

Grootschalige data-verzameling in het muziek- en kunstenlandschap

Dit is een gearchiveerd bericht

28.03.2008

Op vrijdag 28 maart 2008 lanceerden de kunstensteunpunten (MCV, VAI, VTI en BAM) en enkele belangenbehartigers (o.a. Clubcircuit en Oko) kwarts.be. Kwarts.be is een gezamenlijk initiatief om jaarlijks cijfergegevens over de professionele organisaties in het kunsten- en muziekveld te verzamelen en beschikbaar te stellen voor vergelijkend onderzoek. Zo zullen organisaties zich in het najaar via een online-systeem kunnen benchmarken met andere vergelijkbare organisaties uit de sector.

Via dit systeem willen we kennis opbouwen en aanreiken over de zakelijke aspecten van de werking van muziek- en kunstenorganisaties in de brede zin:
- Artistieke activiteiten (artistieke functies, profiel van de programmering en publiek,…)
- Medewerkers (tewerkstelling, functies, in- en uitstroom, kunstenaars,…)
- Infrastructuur ( voor repetities, zaalcapaciteit, atelier, kantoor,…)
- Financiën (verdeling van budget, eigen inkomsten,…)
-...

Alle organisaties die in het Kunstendecreet een structurele subsidie krijgen, ontvangen een rechtstreekse oproep per e-mail voor het invullen van een online-vragenlijst. Andere muziekorganisaties die graag participeren aan dit project kunnen zich vanaf nu aanmelden. Maar let op: Hun deelname aan het project moet nog eerst door de partners worden goedgekeurd!!

Privacy is gegarandeerd: De gegevens worden opgeslagen in een versleutelde database en niemand krijgt gegevens te zien van 1 organisatie.

Meer informatie bij Roel Vanhoeck, roel@muziekcentrum.be en via www.kwarts.be

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws