Marcelo Moncada

Toon enkel: Marcelo Moncada, Marcelo Moncada Quartet

Categorie:muzikant
31.08.1978
Genre(s):Jazz, Wereldmuziek
Instrument(en):tenorsaxofoon, sopraansaxofoon
Huidig/voormalig lid van:Marcelo Moncada Quartet, Marcelo Moncada Space Quartet

Biografie

Tenor- en sopraansaxofonist en componist Marcelo Moncada werd geboren in 1978 in Pitrufquen, Chili. In zijn thuisland speelde hij bij de Banda Municipal, de lokale brassband en kreeg les van bekende Chileense muzikanten als Marco Aldana, Christian Crisosto en Roberto Lecaros.

In 2002 trok hij naar België om 'Jazz en populaire muziek' te studeren aan de conservatoria van Antwerpen en Gent, bij Bart Defoort, Ben Sluijs en Dieter Limbourg. Ook volgde hij masterclasses bij David Liebman, Gary Peacock, Mark Turner, François Louis, Michael Brecker, en Jerry Bergonzi.

Marcelo ontwikkelde door de jaren heen een volwassen, vol en smeuïg geluid op de tenorsaxofoon en trekt aardig van leer op de sopraansax.

Moncada speelde op bekende festivals als Jazz Montreux, 0110 concerts, Mano Mundo, Pole Pole, en Sfinks festival. Op Jazz Montreux won hij in 2003 de eerste prijs in de categorie 'World music' met de groep Proyección Latina. Verder is hij de leider van vier jazzprojecten: Trio Cachai, Marcelo Moncada Space Quartet, Marcelo Moncada Quartet en MM Octet

(c) JazzLab Series 2009

Selectieve discografie

ColoresColores (2008)
Jazz
Marcelo Moncada Quartet