Reinhardt Vanderschaeghe

Categorie:muzikant
30.04.1980
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):contrabas, cello

Biografie

Reinhardt Vanderschaeghe (Roeselare, 1980) begon op zijn negende cello te spelen en later ook piano.

Van '98 tot '04 studeerde hij aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen bij Ilia Laporev en France Springuel. Hij speelde in masterclasses met o.a. Marie Hallynck, Vladimir Perlin, Anner Bijlsma en Marcio Carneiro. Hij nam ook deel aan het International Cello Festival in Manchester

Hij bekwaamde zich in het orkestspel met zomerstages bij I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen en in het Symfonisch JeugdOrkest van Vlaanderen en Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot en Muhai Tang.

Voor kamermuziek deed hij masterclasses bij o.a. het Spiegel strijkkwartet, het Danelkwartet, het Prazakkwartet en Jaap Ter Linden.

Hij werkte mee aan het cello-festival 'Palladio' dat in november 2004 plaatsvond in Antwerpen. In december 2005 speelde hij ook in het kader van 'Palladio' mee in het project 'La Lumière'.

In 2006 behaalde hij ook zijn diploma pedagogie. Als leerkracht cello gaf hij reeds les aan de academies van Brugge, Tielt, Geel, Westerlo en Gent.

Momenteel werkt hij als free-lance muzikant voor verschillende ensembles (Hermes, I Musici Fiamminghi, deFilharmonie, I Musici Bruscellensis, Il Novecento) en verzorgt optredens met het Jorean cellotrio en het Xanthos pianotrio.

Hij studeert sinds 2005 ook contrabas bij Lode Leire aan het KVC in Antwerpen