Nick Ost

Categorie:muzikant
15.05.1976
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):eufonium

Biografie

Nick Ost begon zijn muzikale studies op 11-jarige leeftijd aan de muziekacademie 'Jozef Pauly' te Ekeren. Na 5 jaar zette hij zijn studies verder aan dé Kunsthumaniora te Antwerpen, waar hij euphonium studeerde bij Bart van Neyghem. In 1994 nam hij deel aan de muziekwedstrijd 'Pro Civitate' van het Gemeentekrediet, waar hij een eerste prijs behaalde.
Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Gent bij Gustaaf Devolder, waar hij zijn kandidatuur met Grote Onderscheiding behaalde. De volgende drie jaren was hij student in de klas van Frans Violet aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen.
Op 21 maart 1999 werd hij solisten-kampioen van de muziekwedstrijd voor koperblazers van de Vlaamse Brass Band Federatie.

In juni 1999 behaalde hij het diploma 'Meester in de Muziek' aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen en behaalde voor euphonium de Grootste Onderscheiding.
Op 23 januari 2000 werd hij laureaat van de International Tuba/Euphonium Competition te Manchester.
Sinds juni 2001 is hij werkzaam als professioneel euphoniumspeler bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en op 10 november 2002 won hij een gouden medaille met felicitaties van de jury op de Concours Européen pour Chant, Trombone et Euphonium te Luxemburg.

Als echte brassbandliefhebber is hij als euphoniumspeler actief bij Brassband Willebroek en is hij lid van het Cosy Brass Quartet en het Flanders Tuba Quartet, die onlangs hun eerste CD Explorations! hebben opgenomen.
Hij verleende tevens zijn medewerking aan CD-opnamen met het Symfonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, aan operaproducties met de Koninklijke Muntschouwburg en als bastrompettist aan het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en de Vlaamse Opera.
Nick doceert nu zelf de saxhoornfamilie en kamermuziek aan dé Kunsthumaniora te Antwerpen.
Als solist treedt hij regelmatig op met pianovirtuoos, dirigent en componist François Glorieux, waarmee hij zijn eerste solo-CD Euphonic Moods met het Revivat Scaldis Chamber Orchestra heeft opgenomen.

Selectieve discografie als medewerker

Explorations!Explorations! (2003)
20ste eeuw
Flanders Tuba Quartet, François Glorieux, Duotonic