Hendrik Storme

Categorie:artistiek leider
1977
Genre(s):Klassiek

Biografie

KlaraFestival-directeur Hendrik Storme studeerde HRM aan de Hogeschool Gent gevolgd door politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent.
Geboeid door de raakvlakken tussen muziek en maatschappij onderzocht hij onder het promotorschap van Gerard Mortier in zijn scriptie de socio-politieke aspecten van de Franse opera.
Hierna ging hij aan de slag als communicatieverantwoordelijke bij het Symfonieorkest Vlaanderen en het Muziekcentrum de Bijloke in Gent. Tegelijkertijd startte hij samen met Tomas Bisschop het managementbureau C-Zuur dat artistiek en zakelijk advies geeft aan gespecialiseerde oude muziekensembles en orkesten als Capriccio Stravagante, Concerto Copenhagen en La Folata en sinds dit jaar ook Il Gardellino van Marcel Ponseele en Jan Dewinne.
In 2005 richt hij met C-Zuur het barokorkest B’Rock op, waar hij van meet af aan mede verantwoordelijk is voor de artistieke en zakelijke werking.
In 2007 werd Hendrik Storme samen met Tomas Bisschop aangesteld als algemeen directeur van het Festival van Vlaanderen Brugge, dat als MAfestival gaat voor een thematische aanpak én verbreding. Niet zonder succes.
In november 2009 wordt Hendrik Storme benoemd als artistiek directeur van het Festival van Vlaanderen Brussel dat o.m. het KlaraFestival en de European Gala’s organiseert.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Oude muziek wordt steeds jonger (05.2013)
"All art has been contemporary" (11.2012)
'Mahler was een vrolijk man' (08.09.2010)
Organisaties:KlaraFestival - International Brussels Music Festival (festival, muziekorganisaties, hedendaagse muziek)
C-Zuur (management)