Ward Hoornaert

Categorie:muzikant
Kortrijk, 05.08.1966
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):trompet, trompet in D, trompet (kleine) in Bes, trompet in Bes, trompet (bach), trompet in C, trompet (kleine) in Es

Korte beschrijving

Trompettist

Biografie

Ward Hoornaert studeerde aanvankelijk in de schoot van de fanfare bugel bij Jan Desmet. Aan het Stedelijk Muziekconservatorium van Kortrijk volgde hij trompetles in de klassen van Werner Roelstraete en Albert Grymonprez. In 1984 behaalde hij de regeringsmedaille voor trompet en de Prijs Brouckaert en een Eerste Prijs in de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet van België, vroeger beter bekend als de wedstrijd Pro Civitate. In 1986 beëindigde hij de gewonen muziekschool met een regeringsmedaille voor kamermuziek in de klas van Marcel Lequeux.
Hij studeerde verder aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daar studeerde hij in
1991 met het Laureaatdiploma ( Eerste Prijzen voor notenleer en trompet in de respectievelijke klassen van Lode Dieltiens en Léon Pétré), in 1992 een Eerste Prijs kamermuziek en in 1993 het Hoger Diploma voor trompet met de grootste onderscheiding in de klas van Léon Pétré af.
Sedert september 1989 is hij werkzaam in het Vlaams Radio Orkest (het voormalige Filharmonisch Orkest van de BRT) als solist trompet.
Tevens is hij vaste trompettist bij Wim Mertens.

Selectieve discografie

Olek schoot een beerOlek schoot een beer (2006)
21ste eeuw / hedendaags
Otto Derolez, Eddy Vanoosthuyse, Ward Hoornaert, Dominique Vanhaegenberg, Gert François, Wim Henderickx