Korneel Alsteens

Categorie:muzikant
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):hobo
Huidig/voormalig lid van:I SOLISTI

Biografie

Hoboïst Korneel Alsteens (Leuven, °1978) is al meer dan twintig jaar een vaste waarde in de Belgische orkest- en kamermuziekwereld. Hij studeerde aanvankelijk aan de academie van Hoeilaart en later aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Al op jonge leeftijd kreeg hij de orkestmicrobe te pakken en na heel wat ervaring te hebben opgedaan in onder andere het European Union Youth Orchestra, werd hij in 2004 eerste hoboïst bij Symfonieorkest Vlaanderen, een functie die hij tot op vandaag met véél passie en plezier opneemt. Ook op het vlak van kamermuziek is Korneel erg actief, in ensembles als I Solisti of het Spectra ensemble.

Het vakmanschap en de kunstzin die Korneel hierbij in de loop der jaren vergaarde, probeert hij door te geven aan zijn leerlingen aan de academies van Oud-Heverlee, Overijse, Hamme, de Kunsthumaniora’s van Brussel en Antwerpen en het Conservatorium van Gent.

Selectieve discografie

I solisti del Vento Beethoven - CraensI solisti del Vento Beethoven - Craens (2003)
romantiek, 20ste eeuw, classicisme
I SOLISTI, Jean-Claude Vanden Eynden, Joris Van den Hauwe, Roeland Hendrikx, Francis Pollet, Rik Vercruysse, Frank Hendrickx, Tobias Knobbloch (...)

Selectieve discografie als medewerker

Cinque VentiCinque Venti (2001)
20ste eeuw
Cinque Venti, Marcel Poot, Gustav Holst, Carl Nielsen, György Ligeti

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Korneel Alsteens (12.2013)
Kroneel Alsteens. Hoboïst Symfonieorkest Vlaanderen (12.2013)
Externe links:School of Arts Gent