Kris De Baerdemacker

Categorie:componist, muzikant, hedendaagse componist
Gent, 31.08.1972
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, klassiek experimenteel
Instrument(en):piano

Biografie

Kris De Baerdemacker (1972) studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij prof. dr. Godfried-Willem Raes. Zijn muziek beperkt zich niet tot een genre en omvat zowel klassiek genoteerde composities, soundscapes als experimentele muziek.

Zijn werkenlijst omvat zowel solostukken, kamermuziek als orkestwerken. Ondermeer het Nadar ensemble, het Spectra ensemble, het Collectief, het Nationaal Orkest van België, het Gents Universitair Orkest, Artis Dulcedo, Kalès Guitar Quartet, TroisElles, Aquil'altera, Marc Maes, Kurt Bertels, Cezariusz Gadzina, en vele anderen speelden zijn werk.
Voorts heeft hij een omvangrijk oeuvre voor player piano gecomponeerd, een pianoautomaat waarvoor hij intussen enkele tientallen studies heeft bedacht. Ze zijn met succes uitgevoerd op festivals in ondermeer België, Nederland, Polen, Frankrijk en Litouwen door het M&M robotorkest van de Logos Foundation.

De muziek van Kris De Baerdemacker viel te horen op diverse podia als het Internationaal Orgelfestival Gent (2003), De Nieuwe Reeks (2006), Klarafestival Dendermonde (2006), Week van de Hedendaagse muziek Gent (2007, 2008), het Transit Festival (2008), Festival Osmose (2016, 2019), en Klara in de Singel (2017). In 2006 werd hij met zijn eerste orkestwerk 'Blending' geselecteerd voor het Tactus Young Composers' Forum. In 2017 ontving hij de Prijs nieuwe muziek van Oost-Vlaanderen voor zijn werk Festa voor altsaxofoon. Deze compositie werd intussen in Nederland en de Verenigde Staten gespeeld en is verschenen op de CD Fingerprints #2 : Signaturen van componerend Vlaanderen. Verscheidene opnames van zijn werken zijn verschenen op CD

Selectieve discografie

50 years of Logos / 50 years of experiment50 years of Logos / 50 years of experiment (2020)
20ste eeuw
Logos Ensemble, Moniek Darge, Kristof Lauwers, ATTR-X, Logos Women, Dirk Moelants, Godfried-Willem Raes, Jean Paul Van Bendegem (...)

Selectieve discografie als componist

Fingerprints #2Fingerprints #2 (2016)
21ste eeuw / hedendaags
Diverse componisten, Diverse uitvoerders, Bart Verstraeten, Koen Dejonghe, Felix Vermeirsch, Benjamien Lycke, Bart Vanderbeke, Ward De Vleeschhouwer (...)
Kalès Guitar QuartetKalès Guitar Quartet (2010)
21ste eeuw / hedendaags
Kalès Guitar Quartet, Petra Vermote, Richard Bernd Deutsch, Kris De Baerdemacker, Benjamin Van Esser
StudaxeStudaxe (2008)
21ste eeuw / hedendaags
Player Piano, Godfried-Willem Raes, Warren Burt, Sebastian Bradt, Kris De Baerdemacker, Barbara Buchowiec
Machine OrchestraMachine Orchestra (2005)
21ste eeuw / hedendaags
Hans Roels, Sebastian Bradt, Moniek Darge, Godfried-Willem Raes, Kris De Baerdemacker, Barbara Buchowiec

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Transit: kort en krachtig (10.2008)
Externe links:Componistenfiche Kris de Baerdemacker