Dagmar Feyen

Categorie:muzikant, componist
02.05.1967
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):piano

Biografie

Dagmar Feyen begon zijn muziekstudies op zevenjarige leeftijd aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Mol. Thans is hij leraar piano, begeleidingspraktijk en pianist-begeleider aan deze instelling. Hij studeerde verder aan de conservatoria van Brussel bij Jean Brouwers, en Antwerpen bij Jacques Detiège. Hij behaalde Eerste Prijzen voor oa. piano, pianobegeleiding, kamermuziek en harmonie. Momenteel volgt hij de Voortgezette Opleiding klassiek piano aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (NL) bij Ton Demmers. Hier is hij tevens begonnen met de opleiding Geïmproviseerde Muziek. Ook volgde Dagmar Feyen masterclasses bij Daniël Blumenthal, Rolf Plagge, Alan Weiss, Vladimir Tropp en Jan Wijn.

Feyen concerteerde als solist in België, Duitsland en Nederland. Klassiek pianist op de eerste plaats voelt hij zich ook thuis in andere muziekgenres.

Ook maakt hij naam als componist van filmmuziek en focust hij nu op kamermuziek en pedagogisch werk. Hij werkte samen met Jef Neve aan diens eerste pianoconcerto en aan de filmmuziek voor 'de Helaasheid der dingen' van de Vlaamse filmregisseur Felix van Groeningen.

Sinds 2009 is hij gastdocent aan het KHLimbburg.