An Janssens

Categorie:muzikant, solist
05.03.1975
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme
Instrument(en):zang (sopraan)

Biografie

An Janssens studeerde notenleer, dwarsfluit, piano en zang aan de Stedelijke Muziekacademie te Wilrijk. Zij vervolgde haar muziekstudies aan het Lemmensinstituut en het Conservatorium te Antwerpen en behaalde haar Meesterdiploma voor zang en kamermuziek o.l.v. Dina Grossberger, Lieve Vanhaverbeke, Werner Van Mechelen en Jozef De Beenhouwer. Om zich te vervolmaken volgde ze verscheidene meestercursussen bij o.a. Philip Hüttenlocher, Mia Besselinck, Rachel Ann Morgan, Jard Van Nes, Udo Reinemann en Stephanie Friede.
Momenteel wordt zij in de specialisatie-richting aan het Brusselse Conservatorium begeleid door Lena Lootens en Dirk Vermeulen.
Van 2002 tot 2004 maakte zij deel uit van " 't Muziekburo vzw", een ensemble van jonge muzikanten, op zoek naar een dialoog tussen muziek en andere kunstvormen. Dat gaf haar de mogelijkheid mee te werken aan verscheidene projecten waaronder "Nocturne" (2002), een selectie uit kamermuziek voor zang en klein ensemble, van uitsluitend Amerikaanse componisten, "Das Weib macht keine Kunst, aber den Künstler"(2002-2003), een totaal-voorstelling van muziek, woord en beeld rond de figuur van Alma Mahler, in samenwerking met het RITS, filmhogeschool Brussel en verscheidene liedrecitals met pianisten Jan Lust, Adriaan Jacobs, Ben Kass en Erik Spaepen.