Alano Gruarin

Categorie:muzikant
Genre(s):Jazz
Instrument(en):piano
Contact van:Alano Gruarin Trio
Huidige/voormalige leden:Alano Gruarin Trio
Huidig/voormalig lid van:Alano Gruarin Trio, Carlo Nardozza Quartet

Korte beschrijving

Voortspruitend uit zijn Italiaanse Belcanto roots, heeft Alano Gruarin als geen ander het aangeboren talent om een melodie tot zijn recht te laten komen. Zijn speelstijl is catchy, zonder afgezaagd te klinken en de emoties die hij in zijn muziek legt zijn oprecht en meeslepend. Er ligt hem een mooie toekomst te wachten.
© Jef Neve

Biografie

De Italiaanse Belg Alano Gruarin wilde ooit eerst drummer worden, maar omdat hij te veel lawaai maakte met potten en pannen, begon hij te tokkelen op zijn vaders piano. Deze charmante pianist is nu een veelgevraagde side-man voor onder andere Kristel Lamerichs Quintet, Mercurytrio, Antje De Boeck & Ronny Verbiest en Filip Jordens.

In 2006 was de tijd echter rijp om met eigen werk naar buiten te komen: het "Alano Gruarin Trio". Zijn klassieke jazztrio schets intieme jazzminiaturen die niet werken op technische krachttoeren, maar die zich op een ontroerende verhaallijn beroepen. Hun introspectieve lyriek klinkt fris en eenvoudig en wordt subtiel opgesmukt met flarden Westerse klassieke muziek. Alano Gruarin Trio bracht in 2007 zijn debuut-cd 'Profondu Blu' uit, een triptiek, van speelse en bruisende muziek met filmische thema’s. Scores schrijven voor films blijft immers Gruarin’s grote droom.

Selectieve discografie

Profondo BluProfondo Blu (2007)
Jazz
Alano Gruarin

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Alano Gruarin (03.2008)