De teen van Heraclitus & Het penseel van teniersOndernemend denken over cultuur in Vlaanderen

Type:boek
Auteur(s):Johan Swinnen
Uitgever:Pelckmans
Plaats van uitgave:Kalmthout
Datum van uitgave:2014
Aantal pagina's:174
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1834
ISBN:978 90 289 7436 4
Taal:Nederlands

Info

Het werk met de ondertitel Ondernemend denken over cultuur in Vlaanderen, focust op het creatieve vermogen van de Vlaamse cultuurbeleving en zet een toekomstvisie uiteen met de nadruk op talentontwikkeling. Cultuur is immers een basisbehoefte voor iedereen en bij uitstek gemeenschapsvormend.

Wie het boek leest, ontdekt dat ‘ondernemend denken’ bij Swinnen een heel eigen, autobiografische invulling krijgt: denken (opgedane en ontwikkelde inzichten, plannen ...) en doen (verhalen en voorbeelden uit de geleefde praktijk). Het gaat hier niet over kunst alleen. Het gaat hier over hoe kunst kan worden ingebed in een duurzame cultuurvisie, die een venster biedt op een betere wereld. De originele invalshoeken en de verrassende, afwisselende inhoud houden het werk boeiend.
Johan Swinnen
Johan Swinnen (1954) is hoofddocent aan de vakgroep Communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Hij focust zijn academisch onderzoek op World Art Studies en de veranderingen daarin als gevolg van de globalisering. Hij vervult verschillende bestuursfuncties binnen diverse cultuurhuizen en is ook werkzaam in het parlement.

Trefwoorden: , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie