Bobbejaan

Type:biografie
Auteur(s):Tom Schoepen
Uitgever:Kannibaal
Datum van uitgave:17.05.2011
Aantal pagina's:204
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1765
ISBN:978-90-8162-376-6
Taal:Nederlands

Info

Een biografie samengesteld op basis van persoonlijke ervaringen en gesprekken van Tom Schoepen, zoon van de legendarische volkszanger en pretparkdirecteur.

Perscommentaren

"Een mooier eerbetoon heeft geen Belgische artiest ooit gekregen." (...) "Tom heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat de artistieke erfenis van Bobbejaan alsnog de waardering heeft gekregen die ze verdient. Met een nieuw album en een overzichtsbox en nu postuum met een boek." (...) "'Bobbejaan' is in de eerste plaats een verbluffend visueel werkstuk, getekend Stephan Vanfleteren" (...) "een prachtig tijdsbeeld [..] uit familiekiekjes, foto's van kostelijk lachende mensen, krantenknipsels, contracten, platenhoezen, de originele partituur van Lichtjes van de Schelde, reclame voor Martini met Brel, beelden van pretparkattracties, en natuurlijk talloze foto's van Bobbejaan zelf, in alle cowboykostuums die hij ooit gedragen heeft, te paard of in zijn Amerikaanse slee." (...) "Een uitgave om te koesteren." (*****)
Karel Michiels, De Standaard, p.23 (17.05.2011)

(...) "precies één jaar na zijn dood, is er het vuistdikke, prachtig uitgegeven huldeboek Bobbejaan . Een definitief eerbetoon van een zoon aan zijn overleden vader, zeer persoonlijk, eerlijk, intiem en toch toegankelijk geschreven en rijkelijk geïllustreerd met archief- en fotomateriaal. 'Ge begint met niets, en ge eindigt met niets', vatte Bobbejaan het leven ooit samen. Klopt, maar wat telt, is wat je achterlaat. In zijn geval is dat een trotse familie en een rijke muzikale erfenis."
Karel Degraeve, Focus Knack, p.35 (25.05.2011)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Boek brengt eerbetoon aan Bobbejaan (17.05.2011)
'Dit boek is de ultieme ode aan mijn vader' (17.05.2011)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie