Building a Digital Economy: The Importance of Saving Jobs in the EU's Creative Industries

Type:studie/rapport
Uitgever:Tera Consultants
Plaats van uitgave:Parijs
Datum van uitgave:2010
Aantal pagina's:68
Raadpleegbaar:Building a Digital Economy: The Importance of Saving Jobs in the EU's Creative Industries (download)
Plaatsingsnummer:1757
Taal:Engels

Preview

Info

Het rapport "Building a Digital Economy: The Importance of Saving Jobs in the EU's Creative Industries” stelt dat de sector door internetpiraterij 10 miljard euro aan verkoopsinkomsten en meer dan 185.000 jobs verloor. De creatieve sector, die in 2008 nog goed was voor minstens 14 miljoen jobs, riskeert tegen 2015 1,2 miljoen mensen te moeten ontslaan.

Het is de eerste studie die zowel de economische bijdrage van de creatieve sector in Europa (27 lidstaten) becijfert, alsook de economische verliezen door (voornamelijk internet) piraterij. Tera baseert zich hiervoor op studies en gegevens uit verschillende lidstaten en uit 5 EU landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje) in het bijzonder.

Verwante items in de databank

Nieuws:Nieuwe studie becijfert jobverlies door internetpiraterij (22.03.2010)

Trefwoorden: , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie