Diez10 jaar Belle Perez

Type:biografie
Auteur(s):Erik Wellens
Uitgever:Standaard Uitgeverij
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:2008
Aantal pagina's:168
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1643
ISBN:978 90 02 22377
Genre(s):Populair / Varieté
Taal:Nederlands

Info

Belle Perez staat tien jaar op de planken. In Diez (Spaans voor tien) blikt de latinodiva uit Limburg terug op haar succesvolle carrière. Die begon met haar deelname aan Eurosong met een nummer waarin ze zichzelf voorstelt aan de wereld: 'Hello world, this is me. Life should be fun for everyone.' Het aanstekelijke lied haalde niet alleen een mooie plaats in de preselecties, maar het werd ook een zomerhit pur sang. Belle was in één klap 'hot' en er werd zelfs een Amerikaans platencontract getekend. Hits als Honeybee, This crazy feeling, Me and you en Everything volgden snel. Met Hijo de la luna, het eerste nummer dat Belle in haar moedertaal zong, keerde ze terug naar haar Spaanse roots. Dat lag haar zo goed, dat de zangeres besliste om in het Spaans verder te gaan. Sindsdien zingt ze de hits aan elkaar: Bailaremos, Enamorada, Que viva la vida, El mundo bailando, Ave Maria, Gotitas de amor, Hoy le pido de Dios, Djolei Djolei en vele anderen.
Sinds 2003 treedt La Perez alleen nog op met haar liveband. Inmiddels bezweek ook Nederland voor de latino fever. De gigantische muziektempels zoals het Sportpaleis in Antwerpen, de Heineken Music Hall in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam zijn altijd in een mum van tijd uitverkocht en tienduizenden uitbundige fans gaan uit de bol tijdens de Mega Latino Concerten. Haar albums halen goud en haar hits prijken in de top 10: Belle Perez is een begrip geworden.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Belle Perez (artiest / groep, muzikant)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie