Het Grote Poppodium Onderzoek 2008Analyse van de ontwikkelingen in de bedrijfsvoering van de Nederlandse poppodia

Type:studie/rapport
Auteur(s):Thomas Van Dalen, Harmen van der Hoek, Frans Vreeke
Uitgever:Vereniging Nederlandse pop-podia en -festivals
Plaats van uitgave:Amsterdam
Datum van uitgave:2009
Aantal pagina's:47
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1616
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Nederlands

Info

De afgelopen jaren vond een stormachtige ontwikkeling plaats in de Nederlandse poppodiumsector. Er was een golf van verbouwingen en nieuwbouw en organisaties ontwikkelden
zich. De wereld van de popmuziek is ook vandaag nog volop in verandering en het is de vraag hoe poppodia en overheden zich in deze veranderende wereld moeten opstellen. Deze ontwikkelingen vormen de belangrijkste aanleiding voor dit onderzoek dat in het bijzonder aandacht besteedt aan het proces van professionalisering. Het onderzoek richt zich op de gespecialiseerde poppodia in Nederland. Met een enquête is gedetailleerde informatie verzameld over ongeveer de helft van deze podia. Naast een uitgebreide eigen enquête is gebruikt gemaakt van de jaarlijkse publicaties van de VNPF In-sight. Ook is een groot aantal gesprekken gevoerd met sleutelfiguren en focusgroepen. Waar mogelijk vergeleken de onderzoekers de uitkomsten met de resultaten van het laatste brede sectoronderzoek, om zo een historische dimensie toe te voegen.

Trefwoorden: , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie