'Dit gebonk dient tot het laatste toe te worden bestreden'Popmuziek en overheidsbeleid 1975-2001

Type:studie/rapport
Auteur(s):André Nuchelmans
Uitgever:Boekmanstichting
Plaats van uitgave:Amsterdam
Datum van uitgave:2002
Aantal pagina's:140
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:351
ISBN:90 6650 073 5
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Nederlands

Info

'Dit gebonk dient tot het laatste toe te worden bestreden' beschrijft de aanvankelijk moeizame relatie tussen popmuziek en overheidsbeleid in Nederland. Met de oprichting van de Stichting Popmuziek Nederland (SPN) in 1975 wordt de basis gelegd voor een Nederlands popmuziekbeleid. Vanaf 1990 kan de stichting rekenen op een structurele meerjarensubsidie; de popmuziek is daarmee volwaardig onderdeel van het kunstbeleid geworden.

André Nuchelmans neemt niet alleen het landelijke beleid maar ook het provinciale en gemeentelijke popmuziekbeleid onder de loep. Hij schetst de rol die regionale en lokale popcollectieven spelen bij het ontstaan en de verdere ontwikkeling van een popbeleid.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie