All that DutchOver internationaal cultuurbeleid

Type:boek
Auteur(s):Taco de Neef, Femke van Woerden-Tausk, [et al.]
Uitgever:Nai Uitgevers
Plaats van uitgave:Rotterdam
Datum van uitgave:2005
Aantal pagina's:120
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1048
ISBN:90 5662 462 8
Taal:Nederlands

Info

All That Dutch bundelt visies van kunstprofessionals, wetenschappers en beleidsmakers. Er zijn bijdragen van Aaron Betsky, Valentijn Byvanck, Chris Dercon, Boris Dittrich, Bas Heijne, Maria Hlavajova, Johan Simons, Joeri van den Steenhoven, en vele anderen. Het boek verschijnt in het Nederlands en in het Engels, is vormgegeven door Thonik en bevat een beeldessay van de Japanse ontwerper Masuhiro Sato.

De laatste tijd is de vanzelfsprekendheid van het internationaal cultuurbeleid onderwerp van debat geworden. In het kader van de Cultuurnota 2005-2008 is deze discussie ook op de politieke agenda geplaatst en worden vragen gesteld over de inhoud en organisatie van dit beleid. Moet het beleid ambitieuzer en meer resultaatgericht zijn? Moeten politieke, economische of maatschappelijke overwegingen worden meegenomen of is cultuur een zelfstandige pijler van internationaal beleid?

Vanuit vier verschillende thema's: Cultuur en politiek, Cultuur en economie, Internationale reflectie en Culturele profilering, verwoorden de auteurs hun inzichten en opvattingen.

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie