Knights

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Pomrad
Label(s):On And On, Jakarta Records
Label code:OAO30 / JAKARTA098CD
Releasedatum:03.06.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Dance & Electronica

Track-info

1.Cat on the ridge
2.Knights (Album edit)
3.Rush hour (Ft. Steve Kashala)
4.Out like a light (Ft. Billie)
5.Joan the adventurer
6.A million ways (Ft. Selah Sue)
7.All we got (Ft. Sylvie Kreusch)
8.City lights
9.Key target
10.Cookies&Fish
11.Stop the thinking (Ft. Milla Brune)
12.Hydratation
13.French kiss
14.Fall (Ft. Cristina Sapalo)
15.Shredman is here
16.Dans

Perscommentaren

"Een tip voor biologiestudenten: sla dat hoofdstuk over kruisbestuiving maar over. Leg liever Knights, de nieuwe van Pomrad, een keertje op. Want wat Adriaan Van de Velde - producer, podiumbeest en telg van het Antwerpse conservatorium - op zijn eerste langspeler laat horen, dáár steek je wat van op. Hoe je de erfelijkheidsleer toepast op een dozijn genres, bijvoorbeeld." (...) "Van de Velde weigert zich in vakjes te laten steken en mixt trap met jazzfusion, hiphop met house en soul met dub. Dans en French Kiss knipogen naar de eighties, op Hydratation bedrijven Herbie Hancock, Daft Punk en Flying Lotus de zoete liefde, om vervolgens tijdens Shredman Is Here in smerig klinkend huiselijk geweld los te barsten. Wat een stoeipoes, die Pomrad." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 15.06.2016, p.20

"Pomrad is de band van Adriaan Van de Velde, een Vlaamse space invader met vintage synthesizers, een adoratie voor instrumentale funk en een karakteristiek eightiesgeluid." (...) "Denk aan George Clinton op rolschaatsen tijdens een hiphopfeestje, Prince op reis naar mars of de jazzmannen van STUFF. op een schoolreisje naar een oldschool discotheek. Heerlijk gedateerd klinkend futurìsme,
maar met een onweerstaanbare groove (de finale klap volgt niet zelden net na de tel) of een jazzy touch." (...) "De zestien tracks lange trip is thuis wellicht net iets teveel van het goede, maar diep in de nacht als live-afterparty is Pomrad alvast een sensatie!"
Willem Jongeneelen, OOR 2016/09, september 2016, p.89

"Weinig muzikanten doen hun synths zo energiek galopperen als Adriaan van de Velde dat klaarspeelt met Pomrad. Gewapend met een keytar en een talk box en tegenwoordig live bijgestaan door twee extra muzikanten serveert Pomrad scheuten elektrofunk van de meest spetterende soort. Op ‘Knights’ spaart hij tijd noch moeite om je een uitgebreide staalkaart te presenteren van wat je met enkele stuks muzikaal speelgoed en twee getalenteerde handen zoal voor mekaar kan krijgen. Er zijn de rollercoaster-jams en de club bangers, de 80s funk pseudo-tv tunes en de elektropop-hits, maar ook enkele nummers die een voorsmaakje geven van waar de volgende halte zich zou kunnen bevinden. De sterkste momenten op de eerste volwaardige Pomrad-langspeler zijn de samenwerkingen met een reeks sterke stemmen: Sylvie Kreusch, Selah Sue, Milla Brune, Cristina Sapalo,... Dat Pomrad een studio vol toetsen om kan toveren in een cascade van klaterend synth-goud wisten we al, maar het is vooral de popsongschrijver in van de Velde die we in de toekomst graag beter willen leren kennen."
(mvm), RifRaf #276, juni 2016, p.13