Rasa

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):CHVE
Label(s):Consouling Sounds
Label code:SOUL0059
Releasedatum:18.12.2015
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):improvisatie / experimenteel

Track-info

1.Rasa

Perscommentaren

"Bij Amenra houdt Van Eeckhout zijn ontblote rug richting publiek, hier ontbloot hij zijn ziel, zijn twijfels, zijn emoties. RASA is één lange muzikale trip tussen folk en drone, die laag na laag opbouwt. Amenra wist al ontzettend goed een sfeer te creëren. Dat doet CHVE eveneens. Geen plaat om op te fitnessen, wel eentje om intens tot jezelf te nemen. Best in het (half)duister, met kaarsen aan." (***1/2)
Wim Wilri, De Morgen, 10.12.2015, p.

"Dit is een religieus meditatief aandoende drone gemaakt met draailier en stem. Het stuk kijkt tot in de diepste krochten van de ziel van Van Eeckhout, die zich in tegenstelling tot zijn werk met Amenra, heel kwetsbaar opstelt. Hij bouwde het nummer laagje per laagje op, voortdurend elementen toevoegend tot het ritueel was volbracht en Dehn Sora zijn productionele ervaring kon toevoegen. En toch, ondanks of dankzij de volledig andere aanpak, past 'Rasa' perfect binnen het muzikale parcours dat hij, samen met Amenra, tot nu toe heeft afgelegd."
(pb), Gonzo Circus #131, januari 2016, p.79

"Colin H. Van Eeckhout - zanger van Amenra, brein achter Sembler Deah, Harlowe en Kingdom, en hogepriester van de Church Of Ra - komt met een uniek soloalbum op de proppen. Met de draailier of hurdy gurdy, zijn stem en een minimum aan percussie graaft CHVE diep in zijn ziel en schotelt één dertig minuten durende, hypnotiserende track voor. Samen met producer Dehn Sora (Treha Sektori, Sembler Deah) werkte CHVE dit duister ambient-stuk uit. Je krijgt een extreme vorm van drone, geluid als loutering, zwaar zonder hard te zijn. ‘Rasa’ is een lap muziek die opbouwt, je meesleept en een half uurtje later verbijsterd achterlaat. Liefhebbers van de gebalde song zullen hier een zware dobber aan hebben. Mensen die het experiment niet schuwen en die muziek kunnen zien als een rivier die uit haar oevers treedt, kunnen zich met plezier onderdompelen in ‘Rasa’."
(dg), RifRaf #271, december 2015, p.19