Escapism

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mon-O-Phone
Label(s):Mr and Ms Phono Records
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:26.09.2014
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Mon-o-Phone sleurt je sereen hun fantasiewereld binnen. Een in multicolor gestileerd waanbeeld waarin echo's en ego's continu laveren tussen feit en fictie, droom en daad, (wan)hoop en (des)illusie. Het is een vanzelfsprekende momentopname van twee prille, rusteloze dertigers die strijd leveren met zichzelf, elkaar en de waan van de dag. Hun enige uitweg ligt in het subtiel omzwachtelen van de harde realiteit en het creëren van een beklijvend draaiboek voor een imaginaire vluchtroute.

Track-info

1.Sonar
2.Anyway
3.Lonely
4.Run run run
5.Sensual blood
6.Long way to go
7.City of light
8.Silver roses
9.Riders
10.The great escape
11.My violent delight

Perscommentaren

(...) "onthaastingsmuziek die je een wondere wereld binnentrekt. De zinnenprikkelende stem van Ciska Vanhoyland en de geduldig uitgekristalliseerde melodieën van Koen Brouwers zorgen ervoor dat je nog het liefst van al in deze dromerige nummers zou willen blijven wonen. Prachtplaat." (****)
Bart Steenhaut, De Morgen, 16.10.2014, p.40

"Het wordt even stil wanneer de nieuwe Mon-o-Phone weerklinkt. In eerste instantie omdat het duo een immense bocht genomen heeft en er aanvankelijke wantrouwen heerst betreffende de correctheid van de aangeleverde luisterlink, maar nadien vooral uit bewondering. Want, de luisterlink bleek gelukkig de juiste te zijn, de koerswijziging gaat Mr. & Ms. Phono zeer goed af. Verduister de woning, staakt het dol geraas en laat je onderdompelen door de bijna sacrale klanken van openingstrio ‘Sonar’, ‘Anyway’ en ‘Lonely’, die het pad banen voor wat één van de meer bezwerende platen van de laatste tijd is. Git- en gitzwart kleurt het in het universum van Mon-o-Phone, maar tegelijk is het oh zo mooi. Eentje om avond na avond de dag op een nagenoeg plechtige wijze af te ronden."
(jvb), RifRaf #259, oktober 2014, p.18

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Gelijkaardige mensen vinden (01.10.2014)