Sincerely average

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Hitsville Drunks
Label(s):Starman Records
Label code:SMR017
Releasedatum:10.02.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.High culture
2.Don't tell her
3.Clean adult fun
4.Calm love
5.Doing fine
6.Sincerely average
7.Never a strange man
8.Retro artist
9.I was never there
10.You got me working

Perscommentaren

"Sincerely Average moet zowat zijn beste, meest toegankelijke popplaat zijn sinds Songs from a Bad Hat uit 2001, waarmee deze plaat trouwens ook raakpunten vertoont." (...) "hét bewijs dat de songschrijver in Mauro Pawlowski nog steeds alive en kicking is." (Cd van de week, ****)
Bart Steenhaut, De Morgen, 06.02.2014, p.M7

(...) "catchy americanapop en gezocht-kitscherige powerpop met een snuifje indie die The Posies en Lloyd Cole in herinnering brengt. De songs zijn piekfijn, de achtergrondkoortjes sprankelend en de gitaren stekelig genoeg. Alleen de teksten laten bij momenten te wensen over. Zo bezwijkt 'Retro artist' onder halfbakken rijmelarij. Daartegenover staan dan weer moordriffs zoals die van 'I was never there' en die van het geinige 'Clean adult fun'. Zo is dat: proper, rijp en plezierig." (***)
Sasha Vander Speeten, De Standaard, 05.02.2014, p.9

(...) "zachte, melodieuze gitaarnummers voorzien van telkens een andere tint sepia die vroegere tijden oproept. Een vergeten zomer uit de late seventies, schatten we. Pakweg 'High Culture', 'Retro Artist' en 'Don't Tell Her' stralen een onbestemde klasse uit waar een fijn laagje stof op hóórt te liggen. En 'I Was Never There' heeft iets van The Grooms, weer een andere Mauro, maar dan op méér dan een halfje valium per dag. Dit is aanstekelijke, voortrefelijke popmuziek, waarop de 'ooeehooees' worden gefluisterd" (***)
Frederick Vandromme, Humo, 04.02.2014, p.156

(...) "een heerlijk normaal plaatje van een artiest die desondanks nooit helemaal normaal zal worden."
Willem Jongeneelen, OOR 02, februari 2014, p. 92

"tien powerpopsongs die spaarzaam de spot drijven met het potsierlijke kantje van dat genre maar wel het catchy karakter behouden. Dat is een serieus eerbetoon aan muziek uit de seventies en eighties, maar knipogen zijn er volop." (...) "in een halfuurtje is de cd voorbij. Maar u zet ze nog vaak op, want toegankelijker klonk Mauro in jaren niet." (***)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 08.02.2014, p.43

"Dat Mauro Pawlowski omwille van de liefde desnoods een oprecht doorsnee man wil zijn (daar slaat de tekst van het titelnummer op) betekent allerminst dat ‘Sincerely Average’ de weg van de middelmaat kiest. Het oerdegelijke debuut van Hitsville Drunks pikt de singer-songwriter-draad op van Mauro’s soloplaat ‘Songs From A Bad Hat’ (2001). Met meer matureit, vakmanschap en kilometers op de teller mikt Pawlowski volop op puntgave, draaibare songs van een goed jaar. Zo ergens tussen powerpop en classic pop. Soms heel fijnbesnaard, dan weer lollig rockend en een enkele keer aangedikt met een weerhaak op het juiste moment (‘I Was Never There’). Belpop die passend mee ingekleurd wordt door Mauro’s trouwe metgezellen Herman Houbrechts (The Grooms, Nemo), Jan Wygers (The Grooms, Creature With The Atom Brain, Condor Gruppe) en Sjoerd Bruil (Black Cassette, Sukilove). Tof plaatje."
Bram Vermeersch, RifRaf #252, februari 2014, p.15

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Een K3-liedje? Ik zou wel willen, maar ik kan het niet" (13.02.2014)
"Mensen die voor roem gaan, dat snap ik niet" (08.02.2014)
Power zonder spierengerol (06.02.2014)
Bier is de drank van het universum (01.02.2014)
'Hitsville Drunks is avant-retro' (29.01.2014)