Belgian Vaults Volume Three

Type:compilatie
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Diverse uitvoerders
Label(s):Starman Records
Label code:SMR008
Releasedatum:21.10.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

LP+CD

Track-info

A1.Union Jack - Lady Masham
A2.Light Fire - Heavy chain
A3.Roland & Bluesworkshop - Your trip is not like mine
A4.Injun Joe - Someone
A5.The Midgets - My beer
A6.Georgia Brown - Pollution
A7.The Invocation - Third letter from the underworld
B1.The Carriage Company - In your room
B2.John Woolley & Just Born - You're lying
B3.Orange - The sun
B4.The Sonny Boys - Shadow
B5.Paul's Collection - What have I done?
B6.Jess & James - The question

Perscommentaren

"Belgian vaults vol. 3 duikt in de periode van de late sixties en vroege seventies, toen rock internationaal een flinke injectie kreeg van meer roesmiddelen, een overrijpe stijl en krachtiger technologie." (...) "De meeste bands zijn sterk schatplichtig aan de tijd en misten de apparatuur om goed op te nemen. Maar omdat we dit soort rock vandaag niet vaak meer horen, wint de verrassing over de extatische roes van de muziek het van de ergernis over de opnamekwaliteit." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 19.10.2013, p.19

"Starman Records [wijst] ons op Belgische blues-, pop- en garagerocksongs die jammerlijk tussen de plooien van de tijd verdwenen zijn." (...) "Sommige groepen staarden zich wel héél erg blind op de wall of sound die progrock was, maar wat bands als Union Jack en Light Fire aanvingen met de sound van Cream en Led Zeppelin is ook vandaag nog genietbaar. Ook leuk: de Troggs-cover You’re Lying van John Woolley & Just Born en de flard I Wanna Be Your Dog in What Have I Done van Paul’s Collection." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, 23.10.2013, p.50

"Dit is een tip met stip voor wie nog niet weet wat in te vullen op zijn verlanglijstje voor eindejaar. Deel drie van ‘Belgian Vaults’ bevat wederom alle ingrediënten die de reeks zo onontbeerlijk maakt voor elke pop- en rockliefhebber: snerpende (fuzz)gitaren al dan niet met extra reverb, het rebelse van de jaren zestig (de tekst van Union Jacks ‘Lady Masham’!), psychedelica à gogo, politiek activisme (Georgia Brown en ‘Pollution’) en natuurlijk weer een heleboel quiztrivia in de hoestekst. Er is zelfs een rechtstreekse link met Elvis! Deze keer ook met een track van Roland, de doyen uit de Belgische muziekscene over alle genres heen (‘Your Trip Is Not Mine’, opgenomen met zijn Bluesworkshop met daarin o.a. Jean Blaute). Noteer hierbij dat Rolands ‘Snowblind’ (1981) eveneens heruitgebracht werd bij Starman Records. Met aangepaste hoesfoto uit het archief van Raoul Van den Boom en cd-versie. Dit label verdient, meer dan sommige andere officiële instanties, een gulle bijdrage van overheidswege voor het pionierswerk dat het verricht om het Belgisch muziekarchief in de kijker te plaatsen."
(gtb), RifRaf #250, november 2013, p.23

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Re-issue van de week: Belgian Vaults Volume Three (***) (23.10.2013)