Second law of thermodynamics

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Bureau of Atomic Tourism
Label(s):RAT Records
Label code:RAT 020
Releasedatum:04.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):free & experimental jazz
Taal:Instrumentaal

Track-info

1.Corollaries of the decay laws
2.BooBeeBooBeeBee
3.Morthana part 1
4.Morthana part 2
5.X=-1/ (Ω (E)) ∑y Y Ωy(E)
6.Meg nem sa
7.Law of entropy

Perscommentaren

"Het concert op Follow The Sound maakte destijds zeker geen onsterfelijke indruk, maar te oordelen naar deze opname is de groep toen op tournee sterk gegroeid. Ook dat zegt iets over Verbruggen: hij is niet bang om te mislukken (integendeel, hij lijkt er immuun voor), ploegt altijd onverstoorbaar verder en zet als bij wonder zelfs een klein meesterwerkje neer. Deze cd behoort tot het beste wat hij al maakte. Dat is natuurlijk niet alleen zijn eigen verdienste. Andrew d'Angelo leverde vier sterke composities en alle muzikanten spelen op het scherp van de snee, met Jozef Dumoulin werkelijk in topvorm. Een pittig en plezant plaatje dat het beste belooft voor de komende tournee."
Didier Wijnants, De Morgen, 11.04.2013, p.33

"In Verbruggens muzikale universum draait het vaak om uitdagende en intense vrije improvisaties, gespeeld in kleine bezettingen" (...) "een van de betere platen uit de Rat-catalogus tot nog toe" (****)
Frederik Goossens, Focus Knack, 24.04.2013, p.49

"Wéér een Verbruggen-release die maar half in de Homegrownsectie thuishoort, want z’n sparringspartner op de bas is wederom Trevor Dunn. Aangevuld met ook weer Jozef Dumoulin op de Rhodes-piano, Marc Ducret op gitaar én een indrukwekkende blazersectie bestaande uit trompettist Nate Wooley en Andrew d’ Angelo op sax en basklarinet. Een redelijk freeform-klinkend album, maar ook behoorlijk melodieus. Uiteraard worden er weer drumkits van de trap gesmeten, trompetten en saxen bezogen in plaats van geblazen, mag de Bow And Archery Club met scherpe pijlen schieten op het instrumentarium, goofy, en lijken er kanaries gewurgd te worden. Maar dit keer afgewisseld met harmonieuze improvisaties waar Coltrane in dit millenium ook mee voor de proppen had kunnen komen én heerlijk pompende uptempo bigband stuff. Jazz, dames en heren dient regelmatig heruitgevonden te worden, anders noemen we het evergreens. Teun Verbruggen en z’n fijne Rat-label zijn een paar van die pioniers en leveren hier een sterk album af. Laten we ze daarom koesteren, amen."
(boo), RifRaf #244, april 2013, p.22

"Met deze Second law of thermodynamics katapulteert BOAT ons in een nebula van avant-garde, rock, jazz en fusion" (...) "Luister, verdwaal en geniet."
Georges Tonla Briquet, Jazzmozaïek 2013/2, Juni 2013, p.44