Postrockhits Volume II

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Tomàn
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee038
Releasedatum:29.10.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):postrock, Rock / Alternative
Taal:Engels, Instrumentaal

Track-info

1.Akiko
2.Dododododo
3.A brief history of thyme
4.The wonder of the tortoise tunnel
5.Mexiconcarne
6.Solid state is ok
7.64 Bit
8.Hallo Galileo

Perscommentaren

"Neem de titel vooral niet te serieus: volume I bestaat niet, en van postrock is eigenlijk ook nauwelijks sprake. De gitaren delven het onderspit voor synths, die in hun taakomschrijving 'hypnotiseren', 'krautrock' en 'alles van Can tot Neu en Fuck Buttons' meekregen." (***1/2)
Gunter Van Assche, De Morgen, 02.11.2012, p.34

"De titel Postrockhits volume II is een grapje, want Toman keert dat subgenre nu resoluut de rug toe. Warmbloedige synthesizers domineren, de basis blijft opgetrokken uit een ruwe, rigide groove die erg krautrockachtig aandoet. Indiefreaks zullen denken aan recente cultbands als Trans Am of Battles, maar hier weerklinkt ook de psychedelica van de jaren 70 als de postpunk van P.I.L. Voor geduldige fijnproevers." (***)
Sasha Vander Speeten, De Standaard, 10.11.2012, p.c19

"Toman zal altijd als Toman blijven klinken, ook al vervelt hun geluid straks in 2027 voor de vijfentwintigste keer. Welkome gasten op 'Postrockhits Volume II' zijn de toegepaste elektronica en de gekraakte synths, maar het hart verschuift geen nanometer van plaats. (...) 'Postrockhits Volume II' is stuff die lange nachten schrikbarend kort maakt." (***1/2)
(fvd), Humo 3768, 20 november 2012, p. 154

"Doping voor de muzikale geest en even stilstaan met de gedachten op volle toeren, dat is wat ‘Postrockhits Volume II’ is. De plaat telt acht nummers die het best als één geheel beluisterd worden. Met ‘Akiko’ (naar de Japanse pennenvriendin van tomàn) glijd je zachtjes af in hypnose want de wereld van tomàn lijkt het best te gedijen tussen droom en daad. Op het ritme van ‘Dododododo’ wandel je eenzaam verder naar het einde van de wereld totdat de drum ineens tussen je oren lijkt te plakken tijdens ‘The Wonder Of The Tortoise Tunnel’. Hier sluiten Lower Dens en Beach House zich bij je tocht aan. In ‘Mexiconcarne’ wordt het onderbewuste gepord met koortsachtige ritmes en tijdens ‘64 Bit’ wordt hierbij de verbeelding nog extra geprikkeld met bezwerende zang en soundscapes. De iets te lange outro van datzelfde nummer brengt ons terug bij de les en doet (jdb) inzien dat hij al 30 minuten naar buiten zit te staren, mét open mond. Intrigerende (hoofdtelefoon-)plaat!"
(jdb), RifRaf #240, november 2012, p.18

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Dat de beste moge winnen (01.11.2012)